BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 'şerefsiz'e cevap!

Başbakan 'şerefsiz' diye bağırdı, MHP'den cevap gecikmedi. Bahçeli gürledi: 'Şerefsizlerin sözüyle şerefsiz olmayız. Şerefsizlerden hesap soracağız'

Abone ol

Başbakan'la Bahçeli arasındaki "şerefsiz" polemiği dün, akşam zirve yaptı. MHP lideri Bahçeli, Başbakan'a cevap verdi, "MHP günü geldiğinde, her şeyi gizleyen şerefsizlerden hesap soracaktır"

Bahçeli, bu sert sözleri MHP Yenimahalle İlçe Teşkilatı'nın Demetevler'deki iftar programında söyledi. Demokratik açılım sürecini de eleştiren MHP Lideri, "Bu sürecin PKK terör örgütünün siyasallaştırılmasına yönelik olduğunu" iddia etti. "Anayasa değişikliğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Yüce Divandan kurtarmaya yönelik bir girişim" olarak değerlendiren Bahçeli, "Bu Anayasaya 'hayır' demek milli bir görevdir" dedi.

SAKLAMA, GİZLEME!

Sözü, iktidar ile muhalefet arasında başlayan "Şerefsiz polemiği" getiren Bahçeli, yine Başbakan'ı hedef aldı ve şunları söyledi:

"Sayın Başbakan adeta kızarıyor, yaptığından utanıyor ve bunu üstünden atabilmek için MHP'ye saldırıyor. 'Bu diyaloğu, bu pazarlığı açıklamazsanız şerefsizsiniz' diyor. MHP, bu şerefsizliği kabul etmez. Sen açıklamazsan, günü saati geldiğinde Milliyetçi Hareket bunu açıklar ve açıklamakla beraber terör örgütü ile nasıl işbirliği yaptığının hesabını da sorar. Biz diyoruz ki 'nasıl oldu bu iş, bunları anlat, milletimizden saklama. Her şeyi saklıyorsun, gizliyorsun ama fark ediliyor'.

ŞEREFSİZLERDEN HESAP SORACAĞIZ

Sen hangi işbirliğini, kiminle nasıl yaptığını açıklamak yerine gerçeklerin üstünü örtmek için MHP'ye niçin saldırıyorsun? MHP, İmralı'daki cani başıyla sade kahve içip beraber konuştun mu diyor sana? Yaptığın temasları, anlaşmaları, diyalogları, açılım gerçeğini bu millete aç, millet bütün gerçeği bilsin diyor. Hala meydanlara çıkıp MHP'ye saldırıyor. MHP, kirli ağızlardan çıkan şerefsizlikle şerefsizlenmez. MHP, günü geldiğinde her şeyi gizleyen şerefsizlerden hesap soracak."

Vatandaşlardan, referanduma konu edilen değişiklikleri iyi incelemelerini, siyasi partilerin açıklamalarını iyi değerlendirmelerini isteyen Bahçeli, "oyuna düşmemek için 12 Eylül'de 'hayır' oyu kullanmalarını" istedi.