BIST 9.679
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den iktidara sert eleştiri!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Edremit Belediye Başkanının tutuklanması ile ilgili çok sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bizim siyasetimizde insanlarımızı etnik veya mezhep temelli bir tasnife tabi tutmak asla bulunmamıştır. Kimsenin kimseye üstünlüğü olmaksızın devlet imkanlarını eşit ve hakkaniyet ölçütlerine sadık kalarak yürütmek MHP'nin siyasi ilkelerindendir'' dedi.Bahçeli, açılış, temel atma töreni ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği Samsun'un Kavak ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan otogarın açılışını gerçekleştirdi.

Burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin önemine işaret eden Bahçeli, belediyeciliğin vatandaşlarla kurulan en yakın temas ve diyalog kanalı olduğunu vurguladı.

Bu kanalın açık tutulmasının ilk elden meselelerin çözüm yoluna kavuşturulması açısından önemli ve hayati olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

HEDEFİMİZ YERİNDELİK VE KAPSAYICILIK

''Belediye hizmetlerindeki hızımız, yerindelik ve kapsayıcılık, aynı zamanda vatandaşlarımızın refah ve huzuru için çok elzemdir. Bizim belediyecilik vizyonumuzun özü ve esası da bu yaklaşımdan beslenmektedir. Kimseyi ayırmayan, kimseyi dışlamayan ve kimseyi dışarda bırakmayan yerel yönetim hedefimiz bizatihi insan merkezlidir. Daha iyi çevre, daha temiz içme suyu, daha düzenli şehircilik ve hizmetlere daha fazla erişebilirlik bizim amaçlarımız arasındadır.''

AKP BELEDİYELERİMİZE ÇAMUR ATIYOR

''Bugüne kadar bizim üslubumuzda partizanlık ve yandaş kayırması olmamıştır'' diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bizim kitabımızda ihale vurgunculuğuna prim vermek, milletimizin alın teri ile verdiği vergileri peşkeş çekmek görülmemiştir. MHP'nin belediyecilik anlayışı, dürüstlüğün ışığından, Allah'ın yolundan ve ahlak çizgisinden ayrılmayan ve bundan sonra da ayrılmayacak bir zihniyetin temsilcileridir. Bunları çekemeyen, hasetliğinden ise neredeyse çatlayan AKP Hükümeti, belediyelerimize çamur atarak, sahte belge ve uydurma bilgiler üreterek milletimizle aramıza güvensizlik tohumu ekmeye çalışmaktadır. Bunun için belediyelerimiz baskı ve tehdit altındadır. İktidar milletimizin desteğine ve oyuna bu şekilde hareket etmektedir. Müfettiş tasallutu ile ipe sapa gelmez iddialarla tertemiz alınları, güneş gibi parlayan sicilleri kirletmenin arayışındadır. Ne yaparsa yapsın, hangi oyunu sergilerse sergilesin başaramayacak, belediyelerimizi sindiremeyecektir. Ellerinde yolsuzluğun çıkmayan lekesi, üzerinde yozlaşmanın kalın tortusu ve yakalarında dolandırıcılığın kazanmış etiketi bulunanlar her zaman kaybetmeye mahkumdurlar."

Bahçeli, MHP'li belediyelerin çalışma şevkini, hizmet heyecanını ve mensubiyet ruhunu lekelemeye çalışanların karşılarında her zaman kendilerini bulacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

BUNUN HESABINI SORACAĞIZ

''İnşallah gün gelecek, bu uğursuzluğun, usulsüzlüğün ve haksızlığın hesabını sizlerden aldığımız güçle misli ile soracağımızı büyük bir inançla buradan duyurmak istiyorum. MHP Türk milletine adanmış ömürlerin fedakar ve muhterem mücadeleleri ile çınarlaşmıştır. Bizim siyasetimizde insanlarımızı etnik veya mezhep temelli bir tasnife tabi tutmak asla bulunmamıştır. Kimsenin kimseye üstünlüğü olmaksızın devlet imkanlarını eşit ve hakkaniyet ölçütlerine sadık kalarak yürütmek, MHP'nin siyasi ilkelerindendir.''

Hilal Kent Yapı Kooperatifi'nin yaptırdığı konutların temel atma töreninin ardından Atatürk Parkı'nın açılışını gerçekleştiren Devlet Bahçeli, programına devam etmek üzere Samsun merkeze hareket etti.