BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL

1 PKK'lının daha cesedi bulundu!

Siirt'in Eruh İlçesine bağlı Görendoruk Jandarma Karakolu'na baskın yapmak isterken püskürtülen teröristlerden biri daha öldü

Abone ol

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Görendoruk Jandarma Karakolu’na baskın yapmaya kalkışırken çatışmada ölen 1 PKK’lının daha cesedi bulundu. Böylece Görendoruk’ta çıkan çatışmada ölen terörist sayısı 3’e çıktı.

Siirt'in Eruh İlçesine bağlı Görendoruk Jandarma Karakolu'na 3 Ekim gecesi saat 21.00 sıralarında PKK'lı teröristler baskın yapmaya kalkıştı. Karakolda görevli askerler ve köy korucuları tarafından önceden fark edilen PKK'lılar püskürtülürken 2 terörist ölü ele geçirildi. Çatışma bölgesinin yakınında bu sabah 1 PKK'lı teröristin daha cesedi bulundu, böylece karakol basmaya kalkışınca ölen terörist sayısı 3'e çıktı.

ÜZERİNDEN 9 EL BOMBASI ÇIKTI

Siirt Valisi Ahmet Aydın, karakolu basmaya kalkışan teröristlerle çıkan çatışmada 2 PKK'lının ölü ele geçirildiğini, bu sabah saatlerinde 1 PKK'lının daha cesedinin bulunmasıyla çatışmada öldürülen PKK'lı sayısının 3'e yükseldiğini söyledi. Vali Aydın arazide cesedi bulunan PPK'lı teröristle birlikte 1 Kalaşnikof tüfek, 9 el bombası ele geçirildiğini, bölgede yapılan aramalarda da teröristlere ait çok miktarda yaşam malzemesinin bulunduğunu söyledi.

Kandırılarak PKK'ya katılanlara, teslim olup devletin adaletine ve hoşgörüsüne sığınmaları çağrısı yapan Vali Aydın, "Dağa çıkarak hiç bir sorun çözülemez. Çocukları kandırılan ailelere büyük görevler düşüyor. Halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalara aralıksız devam ediliyor" dedi.