BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bahçeliden Hürriyete dava

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hürriyet Gazetesi yazarına dava açtı

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hürriyet Gazetesinde yayınlanan bir köşe yazısında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddiasıyla gazete ve yazıyı kaleme alan Yalçın Doğan aleyhinde 1 YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey tarafından açılan davanın dilekçesinde, Hürriyet Gazetesinde, 6 Mart 2008 tarihinde, Yalçın Doğan'ın yazdığı ''Fırtına Gemisinde Vazgeçmek Yok'' başlıklı köşe yazısının yayınlandığı kaydedildi.

Dilekçede, söz konusu köşe yazısında, ''...Randevu geri çevriliyor. MHP ile askerin arasında ipler o tarihten sonra geriliyor..., ardından Devlet Bahçeli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan randevu istiyor. Büyükanıt, Bahçeli'ye randevu vermiyor. Tam bilmiyorum ama Büyükanıt'ın Bahçeli'yi geri çevirme nedeni muhtemelen AKP'ye verdiği destek. Büyükanıt, 'sözde değil, özde laik bir cumhurbaşkanı' diyor. Bahçeli ise Gül'ün seçimini kolaylaştırıyor. Sonra da kendisini askere anlatmaya çalışıyor. Büyükanıt bu tuzağa düşmüyor'' şeklinde ifadeler yer aldığı aktarıldı.

'RANDEVU TALEP ETMEDİ'

''Bahçeli'nin, Genelkurmay Başkanı'ndan randevu talep etmediği ve talebinin de reddedilmediği'' kaydedilen dilekçede, yazının yayınlandığı gün MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı tarafından Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılarak, ''herhangi bir randevu talebinin bulunup bulunmadığının ve randevu talebi varsa ne işlem yapıldığının'' sorulduğu; Genelkurmay Başkanlığından gelen cevabi yazıda ise ''randevu talebinin bulunmadığının'' belirtildiği ifade edildi.

BAHÇELİ'NİN ŞEREFİ İHLAL EDİLDİ

''Söz konusu köşe yazısının, hukuka uygunluk sınırlarını aştığı ve Bahçeli'nin onur, şeref ve saygınlığının ihlali ile bu değerlerin zedelenmesine yol açtığı'' iddia edilen dilekçede, ''Gerçek dışı haber ve yorumla Bahçeli'nin toplum önünde küçük düşürülmesi hedeflenmiştir'' denildi.

Dava dilekçesinde, söz konusu köşe yazısında yer alan ifadelerle ''Bahçeli'nin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' ileri sürülerek, Hürriyet Gazetesi ve gazeteci Yalçın Doğan'dan 1 YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu