BIST 9.741
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.423,46
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a Sezar benzetmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in odasına geçti, Bahçeli sert tepki gösterdi.

Abone ol
TBMM'deki resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu ile birlikte Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in odasına geçmesi MHP lideri Bahçeli'yi kızdırdı. 

Devlet Bahçeli, Erdoğan ile birlikte Davutoğlu'nun Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in odasına geçmesini demokratik bulmadı. Erdoğan için Sezar benzetmesi yapan Bahçeli, "Sezar gibi bir odaya çekilmenin manası yok. Demokrasinin ruhuna aykırı bir davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim. Bu Meclis gazi bir meclistir. Bu davranış yakışık almamıştır" diye konuştu.

RESEPSİYONDAN ÇOK ÖZEL KARELER 

ODADA 10 DAKİKALIK GÖRÜŞME 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanındakiler odada yaklaşık 10 dakika kaldılar. Daha sonra Başbakan Davutoğlu ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bahçeli'nin yanına ayrı ayrı giderek kısa bir süre sohbet ettiler.

CEMİL ÇİÇEK'TEN AÇIKLAMA 
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek gazetecilerin Bahçeli'nin tepkisinin sorulması üzerine, ''Ben bütün konukları kapıda karşıladım, Cumhurbaşkanın ki küçük bir molaydı. Başbakanımız da daha sonra resepsiyona katılabildiği için yanımıza geldiler ve sadece birkaç dakikaydı. Böyle güzel bir günde başka bir anlam çıkarılmasın'' dedi.