BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Benim adım Hıdır, elimden gelen budur!

Hükümet Kimse Yok Mu'ya iki darbe birden vurmaya hazırlanıyor. Nazlı Ilıcak, Bülent Arınç başta olmak üzere bazı itirazların olduğunu, ancak "Çankaya'nın emirinin demiri kestiğini" iddia etti.

Abone ol

Hükümet, cemaate yakınlığıyla bilinen Kimse Yok Mu'nun 'kamu yararına çalışan dernek' statüsü ile, 'izinsiz yardım toplama' yetkilerini kaldırmak için hazırlık yapıyor.

Başbakan Yardımcısı Arınç, son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından "Öyle bir karar yok" dese de Bugün yazarı Nazlı Ilıcak, Arınç'ın Kimse Yok mu açıklamasının satır arasındaki önemli bir detaya dikkat çekti.

İşte Ilıcak'ın o yazısının ilgili bölümü:

ARINÇ, HARAMA TAMAH ETMEZ, NAMAHREME BAKMAZ

Bülent Arınç, dürüsttür, namusludur; ne haram paraya tamah eder ne de namahreme bakar.
Ben, böyle tanıdım onu. Ama zaman zaman vicdanının isyan ettiğine şahit olmamıza rağmen, genelde sükût ediyor.
Zaten AK Parti içinde Bülent Arınç gibi çok sayıda dürüst insanın olduğuna inanıyorum.
Nedense onların da pek sesi çıkamıyor.

AKTroller'DEN Mİ, HAVUZDAN MI KORKUYOR?

Türkiye’de cereyan eden, utanç verici olaylara seyirci kalıyorlar. AKTrollerden mi, havuz medyasının üzerlerine gelmesinden mi çekiniyorlar?
Tayyip Erdoğan’ın, “ak”ı, “kara” gösterme kabiliyetini bildikleri için, yıllarca birlikte oldukları AK Parti tabanının kendilerini “düşman” ilân edeceği kaygısını mı duyuyorlar? Ama bu çekingenlik ya da korku, sorumluluklarını hiçbir zaman azaltmaz.
Gün gelecek, zulüm karşısındaki suskunluklarıyla hatırlanacaklar.

ARINÇ KARŞI AMA EMİR DEMİRİ KESİYOR

Bülent Arınç’ın vicdanı, gene isyan etmiş.
Kimse Yok Mu Derneği’nin para toplama izninin iptal edileceği söylentileri karşısında, “Dün yetki verdim. Şimdi canım istiyor geri alıyoruz olmaz…Bunun bir dayanağı gerekir. Dayanak olmadığı takdirde, vakıf yöneticileri şüphesiz Bakanlar Kurulu aleyhine yargı yoluna gidebilir” diyor.
Belli ki kapalı kapılar ardında, Bakanlar Kurulu’nda Arınç, bu gerekçeyle izin iptaline karşı çıkmış. Lakin emir demiri keser.

KAMUOYUNA VERDİĞİ MESAJ!

Çankaya ısrarlı davranınca, AK Partililer’in hemen hizaya gireceğini biliyoruz. Gene de Arınç’ın bu itirazını değerli buluyorum.
Herhalde kamuoyuna bir mesaj vermek istiyor: “Benim adım Hıdır, elimden gelen budur.”