BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den, Erdoğan'a Kerkük mesajı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Kerkük'le ilgili çok sert mesajlar verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki partisinin grup toplantısında, Irak'ta yaşanan gerginliğe sert bir dille eleştirdi. Bahçeli Kerkük'ün ağlaması durumunda Türklüğün ağlayacağını söyledi.

Irak’ta, Bağdat hükümeti ile Bölgesel Kürt yönetimi arasındaki gerginlik Kerkük sınırında savaş provosına dönüşürken MHP lideri Devlet Bahçeli'de buna ilgisiz kalmadı.

KERKÜK AĞLARSA TÜRKLÜK AĞLAR

Bahçeli Partisinin Grup Toplantısında Başbakan Erdoğan'ın Gazze'ye gösterdiği hassasiyeti Kerkük için de göstermesini isteyerek şunları söyledi; "Erdoğan'dan Gazze'ye gösterdiği hassasiyeti Kerkük içinde göstermesini istiyoruz. Bilinmelidir ki Kerkük ağlarsa Türklük ağlar."

Başbakan Erdoğan, dün İspanya yolculuğu öncesinde BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağını söylemişti. Bahçeli ise, Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamalarını siyasi bir taktik olarak değerlendirdi ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına sonuna kadar destekçisi olduklarını söyledi. Bahçeli konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili görüşleri de tamamıyla siyasi taktik mahiyetli, zaman kazanmaya yöneliktir. Milliyetçi Hareket Partisi, teröre yardım ve yataklık yapanların, terör örgütüyle arasına sınır çekemeyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sonuna kadar vardır ve daha önceki teklifinin de arkasındadır."

Merhamet adaletin hakim olduğu yüce dinimizde aramızda örmeye çalışılan duvarları yıkmalıyız. Ülkemiz 10 yıldır bocalamakta ve bunalmaktadır. Türkiye her alanda yorulmuştur ve savrulmuştur. Geldiğimiz bugünkü aşama iç açıcı ve umut verici değildir. Ahlaki gerileme fazlasıyla ilerlemiştir.

AKP BÖLÜCÜLERİN OYUNCAĞI HALİNE GELMİŞTİR

AKP'nin yanlışları bir bir acı meyvasını vermiştir. AKP bölücülerin oyuncağı haline gelmiş. PKK AKP'den ne istediyse almıştır. PKK sözde Kürt sorununun kabul edilmesini istemiş ve amacına ulaşmıştır.

PKK devlet eliyle anadilde televizyon kanalı açılmasını sağlamıştır. Ana dilde savunma için bastırmış ve istediğini almıştır. PKK İmralı'nın tecridinin düzelmesini istemiş ve tehditler işe yaramıştır.

ERDOĞAN NE YAPMAYA ÇALIŞMAKTADIR?

Büyükşehir tasarısı, valilerin seçimle iş başa gelmesi, bu konuda Başbakan Erdoğan'ın yaklaşımları PKK'ya yıldızlı cevaptır. Bundan sonra Türk milletinin geleceği de oylanacak mıdır, Erdoğan ne yapmak istemektedir. Valilerin seçimle iş başı gelme düşüncesi aynı tornadan çıkmış düşüncelerdir.

HALKIN YÜZDE 60'I BAŞKANLIĞA KARŞI

Halkımızın yüzde 60'ı başkanlık sistemine karşıdır. Böylesi sivrilikleri ortaya çıkarmak için şayet Başbakan'ın aklından zoru yoksa, dış güçlerden kuvvet aldığı aşikardır. Başbakan Erdoğan ağzından baklayı daha ıslatmadan çıkarmalıdır.
Gidilen yol doğru değildir. Bu gidişat olumlu sonuçlar doğurmayacaktır.

ERDOĞAN'A ŞİİRLİ MESAJ

MHP'yi es geçenler, yok farz edenler neleri göze alacağımızı tahmin bile edemezler. Yüce Allahın bir adaleti var, MHP'nin de bir bildiği vardır.

Başbakan Erdoğan şiiri seviyor. Ona Ömer Hayyam'ın dizeleriyle seslenmek istiyorum;

"Niceleri geldi,neler istediler
Sonunda dünyayı bırakıp gittiler
Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi?
O gidenler de senin gibiydiler"

Erdoğan'dan Gazze'ye gösterdiği hassasiyeti Kerkük içinde göstermesini istiyoruz. Bilinmelidir ki Kerkük ağlarsa Türklük ağlar.