BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden Erdoğana açılım önerisi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "inadına açılım" diyen Erdoğan'a 'açılım' önerisinde bulundu. Ayrıca DTP'lilerin istifalarının oylamasına da ne diyeceğini açıkladı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Bahçeli, şu mesajları verdi:

Kandil'dekiler teslim olup bağımsız yargıda hesabını verene kadar, onlara bölücü terör olarak bakıyoruz. Bu olayın üzeri şalla kapatılarak 'açılım', 'milli birlik' deniliyor. MHP bu oyunun içinde yer almayacak.

Türkiye'nin birçok yerinde, özellikle Güneydoğu il ve ilçelerinde başgösteren ve ayaklanma provası niteliği taşıyan toplumsal olaylar karşısında sessiz kalınması, bölücü terörü cesaretlendiren bir davranış gibi.

Sayın Cumhurbaşkanı açılımın bir tarafıdır. Açılımın ayrışmaya dönüştüğü bir ortamda yapacağı liderler toplantısı çok geç kalmıştır. Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu yönetme yetkisi çerçevesinde Kurul'a başkanlık yaparak, nerede yanlışlık yapılmışsa, ondan vazgeçme kararını oluşturmalı, kamuoyuyla paylaşmalı.

'EVET OYU VERECEĞİZ'

DTP milletvekillerinin tek yönlü istifa kararını bir tercih olarak görüyoruz ve kararlarına saygı duyuyoruz. Anayasa'nın 84'üncü maddesine göre bu istifaların TBMM'ye gelmesi halinde, onların temel tercihi ve istifanın tek yönlü bir tasarruf olması nedeniyle MHP, istifaların kabulü yolunda oy kullanacaktır.

Başbakan Meclis'te "inadına açılım" diyorsa, kurda kuşa yem etmeye gerek yok. DTP'liler de AKP'ye gelsin. AKP bünyesine alsınlar. Beraberce açılımı gerçekleştirsinler.

Güneydoğu'da MHP vardır. 5.6 oranında oy da almıştır. Günü, saati geldiğinde nasıl gideceğimizi, Diyarbakır'da hep beraber olduğumuz gün göreceksiniz.

(Erdoğan'ın sizi de gördük eleştirisi)MHP'nin bir takım müesseselerin istismarına ve soyulmasına göz yumarak bir ihmali olduğu ortaya çıkmışsa, (Başbakan) TBMM'den karar alsın, inceletsin, komisyon kursun, Yüce Divan'a bizi göndersin. Kendi göndermezse inanın ki ben kendisini göndereceğim.