BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.401,56
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den çok sert konsomatris resti

MHP Lideri Devlet Bahçeli bu kez TÜSİAD'a 'konsomatris' benzetmesi yapan Hak-İk Başkan Salim Uslu'ya sert çıktı...

Abone ol

Daha önce TÜSİAD'a sert eleştiriler yönelten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kez arka çıktı. Bahçeli'den TÜSİAD'a konsomatris benzetmesi yapan Hak İş Başkanı Salim Uslu'ya zehir zemberek sözler geldi: 

Hak İş Başkanı bu sözlerini yalayacaksın!


Bahçeli referandumda hayır kapsamında yürüttüğü kampanyanın son mitingini Trabzon'da yaptı. Bahçeli'nin gündeminde MHP Genel Başkanı Salim Uslu'nun TÜSİAD'a yönelik "konsomatris" benzetmesi içeren konuşması vardı. Ağır ifadeler kullanan Bahçeli şunları söyledi:

"Başında bir hanımefendinin bulunduğu TÜSİAD'ın bir görüşü karşısında 'bunlar konsomatris' diyerek terbiyesizleşemez, edepsizleşemez. Bu sözünü yalayacaksın Hak-İş Genel Başkanı, milletten özür dileyeceksin. Hayır oylarının her birinden hesap vereceksin."

AK Parti'nin programından Anayasa değişikliğinin uzlaşma ile yapılacağı yönünde bölümler okuyan Bahçeli "Recep Tayyip Bey'in dayatması" dediği değişiklik süreciyle ilgili şunları söyledi:

"Bu anayasanın değişiklik kapsamı hakkında başta AKP milletvekillerinin dahi bilgi sahibi olduğu kanaatinde değilim. Bir avuç parti yöneticisi, Sayın Başbakan ve bir kısım danışma heyeti ile böyle bir değişiklik aniden Meclis gündemine getirilmiş, hiçbir şekilde diyalog kurma, uzlaşma arama hiç yapılmamış, siyasi partilerin varlığı kabul edilmemiş, onlar hiç dikkate alınmayarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in dayatması ile şiddetli isteği ile bir anayasa değişikliğine Türkiye muhatap kılınmıştır."

Bahçeli'nin konuşmasında hükümete yönelik de sert suçlamalar vardı. Anayasaya değişikliğinin uzlaşmayla yapılmadığına dikkat çeken Bahçeli, "Bu Anayasa'ya uzlaşmaya dayalı bir anayasa diyebilir miyiz? Bu anayasaya sizin, milletin anayasasıdır diyebilir miyiz? Bu anayasanın bir adı olacaksa bu Recep Tayyip Erdoğan anayasası ve AKP dayatmasıdır." dedi.

GİZLİ OYUN VE GÜNDEM VAR

Uzlaşma hazırlanmayan Anayasa değişikliğinin perde arkasında bir gizli gündem, gizli oyun bulunduğunu iddia eden Bahçeli şöyle devam etti:

"Sizlere sunulan anayasa değişikliği geniş bir uzlaşma ile mi hazırlanmıştır? Öyleyse burada gizli bir oyun, gizli bir gündem, gizli bir niyet var. Anayasanın şu maddesi şudur, budur diyerek eldeki devlet imkanlarını ve partinin kazanmış olduğu bir çok değerlerle Türkiye'nin her tarafını bir mahalle baskısı alır gibi bir AKP baskısı altına alıp billboardları, yolları, televizyonları, basının arka sayfalarını bütünüyle 'evet' olarak bir propagandaya alet edenler toplumsal bir uzlaşmaya 'evet' diyenler midir?"

SÖZDE ÜLKÜCÜLERE ALDANMAYIN

Devlet Bahçeli, konuşmasında anlattığı konuların parti görüşleri olduğunu belirterek basında çıkan haberlere itibar edilmemesini istedi: "Bütün ülkücülerimizin görüşleridir. Gazetelerde sözde ülkücü olarak, eskimiş ülkücüler diyerek kendilerini takdim edenlerin sözü değildir. Bu, ülkücülerin bütününün kararıdır. Bu karar 'hayır'dır".