BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.396,86
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta referandum alarmı

Şırnak'ta sandığa gitmek isteyenleri engelleyenlere güvenlik güçleri fırsat vermeyecek

Abone ol

Şırnak Valilisi Vahdettin Özkan, vatandaşların güven içindi oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla her türlü tedbir planlandığını, halkın sandığa gitmesini engellemek isteyenlere kesinlikle müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

Anayasa Değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül 2010 Pazar günü Şırnak'ta vatandaşların güven ve huzur içinde sandığa gidebilmeleri amacıyla Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı bünyesinde harekat merkezleri kuruldu. Referandum günü, Şırnak'ta 3 bin 500 polis ve jandarma güvenliği sağlayacak.

Şırnak Valilisi Vahdettin Özkan yazılı açıklamasında, referandum günü güvenlik kuvvetlerinin izinlerinin kaldırıldığını ve tamamının görev başında olacağını duyurdu. Şırnak merkez ve ilçelerinde polis ile Jandarma sorumluluk bölgelerinde 193 bin 17 vatandaşın toplam 650 sandıkta oylarını kullanacağını belirten Vali Özkan, vatandaşların güven içindi oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla her türlü tedbir planlandığını, vatandaşların sandığa gitmelerini engellemek isteyen kişi ve gruplarla ilgili gerekli yasal işlemlerin derhal yerine getirileceğini ve bu tür faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurguladı.

MOBESE'LER DEVREDE

Referandum günü oy kullanılma süresi içerisinde meydana gelebilecek müessif olaylara, tehdit ve baskı gibi yasadışı yöntemlerle halkın oy kullanmalarını engelleyenlere karşı MOBESE ve diğer her türlü teknik cihazlar da devreye sokulmak suretiyle gerekli tedbirlerin en üst seviyede alındığı ifade edildi. Diğer taraftan oy kullanılacak okullarda ve çevrelerinde de ciddi güvenlik tedbirlerinin alındı. Görevlendirilen motorize ekip ve yaya devriyeler ile bu konularda da son derece duyarlı olunulacağı duyuruldu.

Alınan tüm tedbirlere rağmen yasadışı yollarla vatandaşların iradesine ipotek koymak isteyenlerle ilgili 155-156 Polis ve Jandarma ihbar hatlarına bilgi verilmesi halinde gerekli işlemler başlatılacağını tekrarlayan Vali Özkaya, yasadışı eylemlere tevessül eden kişilerle ilgili mevzuattaki çok ağır hükümlerin istisnasız uygulanacağı vurguladı.

Referandumun huzur ve güven içerisinde geçeceğine olan inancını tekrarlayan Şırnak Valisi Vahdettin Özkaya; vatandaşların hiç çekinmeden kendilerini aramalarını ve referandum konusunda her türlü tedbirin alındığını ve rahatlıkla sandık alanlarına gidebileceklerini ifade etti.