BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,74
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de bir evetçi başkan daha

MHP Kırşehir eski İl Başkanı Dursun Özdemir referandumda evet oyu kullanacağını söyledi.

Abone ol

Kırşehir'de 2 dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı yürüten Dursun Özdemir referandumda, ihtilalcilere hesap sorulmasının önünün açılacağı için evet oyu kullanacağını söyledi.

MHP Kırşehir Eski İl Başkanı Dursun Özdemir, bir basın açıklaması yaparak, referandumda evet diyeceğini kaydetti. 12 Eylül'de MHP olarak çok acı çektiklerini, büyük bedeller ödediklerini ifade eden Özdemir "İlk önce 12 Eylül 2010 yılında yapılacak olan referandumun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ben uzun yıllar MHP İl Başkanı ve bilahare de Büyük Birlik Partisi İl Başkanı olarak görev yaptım. Anayasa değişikliğinde 15. madde değişip Türkiye'de ihtilal yapan kişilerin hesap vermesi gündemegelecekse, pazar günü yapılacak olan referandumda biz de evet diyoruz" dedi.

Özdemir, "Bu insanların mutlaka bu bedeli ödemesi lazım, rahmetli Alpaslan Türkeş, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve bütün arkadaşları büyük bedeller ödediler, zindanlarda yattılar, tabutluklarda yattılar. Bunların tek gayeleri, vatan, millet sevgisiydi, devlet sevgisiydi. Bunların bedelini böyle ödememeleri gerekirdi. Ama bunu, bu insanlarımıza, bu liderlerimize çok gören ve tabutluklarda yatıran insanlar referandumdan sonra eğer hesap verecekse versin. Onun için biz evet diyoruz" şeklinde konuştu.

Özdemir açıklamalarının ardından tepki alabileceğini fakat kesinlikle oyunun evet olacağını vurguladı. Kırşehir'deki tüm ülkücülerin "Dursun Abisi", evet oyu kullanarak tüm ülkücülere yol göstermek istediğini söyledi.