BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,75
ALTIN 2.399,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Potanın yıldızları trafik canavarına karşı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan "Yolda ve Sahada Kurallara Uyalım" kampanyası

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler, FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun desteği ile trafik kazalarını en aza indirmek için 'Yolda ve Sahada Kurallara Uyalım' kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri'de karayolu trafik güvenliğine destek amaçlı broşürler dağıtılacak.

Kampanya ile ilgili Ataköy Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, Birleşmiş Milletler Temsilci Andrev Vasilyev, FIBA Temsilcisi Bob Elphinston katıldı.

Dev adamlardan destek

Kampanya ile ilgili bilgi veren Osman Karakuş, "Basketbol Dünya Şampiyonası'nın burada yapılmasından dolayı mutluyuz. Trafik güvenliğinin üzerinde durulması bizi memnun etmiştir. Bu kampanyayı destekleyen BM temsilcilerine, FIBA temsilcilerine ve oyunculara teşekkür ediyorum. Trafik konusunda herkes duyarlı davrandığı sürece bu sorun tamamen çözülmese bile en aza indirgenecektir. Bu dünyanın ve insanlığın problemidir. Bu problemin çözümünün el birliği ile olacağına inanıyoruz. Bütün insanları trafik konusunda duyarlılığa davet ediyoruz. Denetimin de bu konuda önemli olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kampanya, basketbol şampiyonası kapsamında maçların yapıldığı İstanbul, İzmir, Ankara ve Kayseri illerinde gerçekleşecek. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da destek verdiği kampanya kapsamında trafik güvenliği ile ilgili hazırlanan İngilizce ve Türkçe broşürler vatandaşlara dağıtılacak.

Bu konu ile ilgili hazırlanan kısa metrajlı filmler sahadaki sinevizyonlardan izletilecek.