BIST 10.311
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.393,44
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli paşaların eşlerine kızdı!

Bahçeli paşaların ziyaretini olumlarken tutuklu eşlerinin eylemini eleştirdi.

Abone ol

Devlet Bahçeli, bazı komutan eşlerinin Anıtkabir'i ziyaret etmesini tasvip etmediğini söyledi.

MHP lideri konuyla ilişkin bir soruya da ''Bu suçlamayı iktidarın dışındakilerin yapması gerekir. Çünkü, iktidar yargıyı ele geçirme, AKP'leştirme, yargıya müdahale yoluyla sonuç almaya çalışan bir iktidardır. Bunların şikayet hakkı yoktur. Ancak, demokrasinin daha işler hale gelmesi için darbe zihniyetinin toplumdan uzaklaştırılması gerekir. Bununla ilgili bir iddia varsa ki var, bununla ilgili yargı başlamıştır. Her gün, dava üzerine bilen bilmeyen basın mensupları veya siyasi kişilerin konu üzerinde yorum yapması doğru değil. Silahlı Kuvvetler mensuplarından tutuklananlar olmuştur ancak bunların ailelerinin eylemvari bir davranışını tasvip etmiyorum. Herkes gibi onların da sabırla beklemesi gerekir. Yanlış eylemlerle yanlış propagandalara alet edilerek, bugünkü siyasi iktidarı yine halkın gözünde masum gösterme durumuna tekrar düşmemek lazım'' şeklinde yanıt verdi.

TSK GELENEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Genelkurmay Başkanı'nın, tutuklu askerler için Hasdal Cezaevi'nde yaptığı ziyarete destek veren Bahçeli, 'TSK geleneği açısından önemli bir adım' dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'Balyoz' davası kapsamında tutuklanan askerleri Hasdal Cezaevi'nde ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarına destek verdi. Bahçeli, anlamlı bulduğu ziyaretin TSK geleneği açısından önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Mersin'de bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli şunları kaydetti:

"Genelkurmay komuta heyetinin ziyareti anlamlıdır. Yapmaları da doğrudur. Çünkü 163 tutuklama var. Bunun 102'si sanırım muvazzaf subay ve bunların bazıları silahlı kuvvetlerin önemli birimlerinin komutanı. Bir genelkurmay başkanının, birliklerin komutasında bulunan şahsiyetlerin cezaevine alınması halinde, bunlara geçmiş olsun dileklerini sunmak veya bir isteklerinin olup olmadığı sormak, bizzat öğrenmek açısından ziyarette bulunması, zannediyorum TSK geleneği açısından, birbirleriyle olan dayanışması açısından önemli bir adımdır. Bunu fazla yadırgamamak lazımdır."

AKP'YE PRİM VERMEYİN
 
Bahçeli'nin konuşmasından satır başlıkları şöyle:

- 'Balyoz' davası münasebetiyle tutuklamaların arkasından emekli veya muvazzaf eşlerinin aracılığıyla meseleyi sokağa taşıyarak bir eylem yolunu tercih etmeleri, yanlış olur. Türkiye böyle bir duruma düşürülmemeli. Bu, tam anlatamadıkları takdirde Anadolu'daki propaganda güçleri ve medya aracılığıyla AKP'ye yeni güç katar. Bugünkü iktidara bu primi vermemek lazım. Daha sabırlı, adaletin sonucunu beklemelerinde yarar var.

- Geçen dönemlerde de zaman zaman emekli subaylar Anıtkabir'e gitti. Neyi protesto ediyorsun? Bunu iyi anlatmak lazım. Tam anlatamadığın takdirde karşı propagandayla farklı anlamlar yükleniyor. İktidar da bundan yararlanıyor. Sosyal hareketlerin kaynağı ve öncüsü, TSK mensubu olmaması lazım. Eşleri de dahil olmak üzere. Bunu, sivil toplum kuruluşları ve aydınlar üstlenmeli. TSK böyle bir duruma düşürülürse bir başka anlam daha taşır. Yanlışlığa itilmiş kurum olarak algılanır.

ALNIMIZDAN MİLLET ÖPER

Mersİn temasları sırasında partili belediyeleri ziyaret eden ve bazı açılışlara katılan Bahçeli, iktidarın, TOKİ açılışlarını parti mitingine çevirdiğini söyledi. Bahçeli, 'MHP iktidarının ilk 100 gününde TOKİ vıcık vıcık incelenecek, gereği yapılacak. AKP yandaşı hanedanın malvarlıkları vıcık vıcık incelenecek' dedi. Bahçeli, şöyle konuştu: "Alnımız açık bir iş başardığımızda öpülmek üzere, ensemiz açık herhangi bir hatada tokadı yemek üzere hazırlanıyoruz. Başarırsak millet bizim alnımızdan öper. Başaramazsak ensemize bir tokat atar, geldiğimiz gibi geri gideriz. Bir defa denenmek istiyoruz, bir defa iktidar olmak istiyoruz."

YÜCE DİVAN ÇAĞRISI

- Recep Tayyip Erdoğan, nereye sürüklendiğinin farkında değil. 'Beni millet getirdi millet götürür' diyor. Doğru söylüyorsun. Seni millet getirdi Allah'ın izniyle de millet savuşturacak. Millet seni uzaklaştırdığı gün nereye gideceğini ben biliyorum. Eğer Allah MHP'yi iktidar yaprsa Başbakanlık'tan çıkıp gideceğin yer Yüce Divan olacaktır. AKP'nin ensesinde bozkurtun nefesi dolaşıyor.

- Bu ülkenin sahiplerine sesleniyorum, uyanık olun. Ayaklanma provalarına karşı demokrasi içerisinde çözüm getiremezseniz, Mısır'daki ayaklanmanın benzeri bölünme için kullanılabilir.