BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,59
ALTIN 2.386,00
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli öyle bir bağırıyor ki..

DP lideri Hüsamettin Cindoruk bu kez muhalefeti diline doladı. Hedefinde ise MHP lideri Bahçeli vardı.

Abone ol

Cindoruk bu kez MHP lideri Bahçeli'yi kızdıracak. Bahçeli'nin bağırarak konuşması DP Genel başkanının gündeminde..

Cindoruk Bahçeli için "Genel başkanları öyle bağırıyor ki şu mikrofonun icat edildiğinin farkında değiller" ifadesini kullandı. 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin İzmir İl Başkanlığının açılışında konuştu.

21 GÜN KARA LEKE

Cindoruk Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesine ilişkin olarak, ''21 gün basit bir mesele, tayin meselesi tartışıldı. Bu 21 günü, Türk tarihinin kara lekesi olarak görüyorum'' dedi.

Muhalefete de çatan Cindokuk doğrudan MHP lideri Bahçeli'yi hedef alarak bağırarak konuşmasını işte böyle eleştirdi.

MİKROFONUN İCADI

''Çok bağırarak konuşuyorlar. Genel başkanları öyle bağırıyor ki şu mikrofonun icat edildiğinin farkında değiller. Bir gün biri çıkıp 'Bağırma, bağırma, ben senin söylediklerini anlıyorum' diyecek. Ama ne diyorlar? Sadece atışıyorlar, halk şairleri gibi. Siyaset sahnesindeki üç partinin hali bu. Bunun sonucunda bakın, siyaset fakirleşmiş, siyaset iktidarın tekeline girmiştir.''

FİKİRLERİ DOMUZ GRİBİ DEĞİL Kİ

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ile Ergenekon davası sanıklarından Engin Aydın'ın görüşmesine ilişkin yürütülen tartışmalarla ilgili bir soru üzerine de Cindoruk, ''Kendisi bunun insani bir hadise olduğunu söylüyor. Hepimizin aile hayatında çeşitli insanlar bulunur. Fikirleri, domuz gribi değil ki size bulaşsın'' yanıtını verdi.

'BARIŞAN TÜRKİYE'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hüsamettin Cindoruk, ''Kürt açılımı''na dair soruyu ise şöyle cevapladı:

''Açılımın henüz koşullarını bilmiyorum. İçişleri Bakanı sadece bir etiketi söylüyor. 'Barışan Türkiye' diyoruz, bu da demokrasi ve insan haklarından geçer. Sadece doğuda yaşayan Kürt vatandaşımızın değil, İzmir'de yaşayan vatandaşımızın da hukuk teminatı altında yaşamadığını görüyoruz. Biz, makul şeyler söylendiğinde katkı koymaya hazırız.''