BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli neden BDP'yi eleştirmedi?

Diyarbakır mitinginde AK Parti ve PKK'ya yüklenen MHP lideri Devlet Bahçeli'nin BDP'den söz etmemesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözünden kaçmadı

Abone ol

MHP 16 yıl sonra dün Diyarbakır'da miting düzenledi. Bahçeli konuşması boyunca eleştiri PKK'yı, AK Parti'yi hatta bölge halkını eleştirmesine karşın, CHP ve özellikle de BDP'yi eleştirmemesi dikkat çekti. Bu durum Başbakan Erdoğan'ın da gözünden kaçmamış olacak ki O da dün Çankırı'da Bahçeli'ye yüklendi.

Erdoğan, "Bahçeli Diyarbakır'da PKK'yı eleştiriyor. Ama onun siyasi uzantısı BDP'ye niye bir söz söylemiyor? Çünkü Elazığ'da BDP onları destekleyecek onun için" dedi.

Bahçeli'nin CHP'ye yönelik herhangi bir eleştiri de bulunmamasına da dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Ey MHP, ya sen bu CHP'nin Hakkâri mitingi konusunda hâlâ neden konuşmuyorsun? Orada BDP'lilerin eline CHP bayrağının dışında bir tane Türk Bayrağı tutuşturamadı. Özerklik konusunda neden sesin çıkmıyor, Hakkari konusunda CHP'ye neden çıtın çıkmıyor? Sayın Bahçeli, bize gelince ağzından küfürden, hakaretten başka bir şey çıkmıyor da, CHP'ye, BDP'ye neden kuzu kesiliyorsun? Çünkü aralarında ittifak var, muhabbet var" diyerek CHP-MHP-BDP ittifakına vurgu yaptı.

O SES KAYDI

Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye yönelik bu sözleri geçen hafta dailymotion.com sitesine düşen bir ses kaydını hatırlattı. Sözkonusu ses kaydında BDP'li Gültan Kışanak'la Elazığ İl Başkanı Baki Yıldırım arasında geçen konuşmada BDP'nin Elazığ'da MHP'ye oy desteği vereceği ifade ediliyordu.

Ses kaydında BDP İl Başkanı olduğu iddia edilen kişi, "... Eğer CHP uygun değilse götürelim eğer MHP kazanıyorsa orda bir tane çıkarıyorsa ikincisini biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa biz götürüp MHP'ye verelim oyu" diyordu.