BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Geithner'dan ABD bankalarına çağrı

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, bankaların yeni düzenlemeleri yumuşatması için Kongre'ye baskı yapmak yerine bunları kabullenmelerini istedi.

Abone ol

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, bankaların yeni düzenlemeleri yumuşatması için Kongre'ye baskı yapmak yerine bunları kabullenmelerini istedi.

Bankacılık sistemine sıkı kurallar getiren yeni düzenlemeler ABD Kongresi'nde geçen yıl kabul edilmişti.

Cumhuriyetçi Parti bu düzenlemelere muhalefet etmiş, ancak Kongre'nin iki kanadı da Demokratların hakimiyetinde olduğundan yasalaşmasına engel olamamıştı.

Ancak Demokrat Parti'nin bu çoğunluğu kaybetmesinin ardından, Cumhuriyetçiler bu düzenlemelerin hiç olmazsa uygulamasının ertelenmesi için girişimde bulunmaya başladı.

Geithner Atlanta'daki bankacılık konferansında yaptığı konuşmada, bu girişimlere destek veren banka yöneticilerini eleştirdi.

ABD Hazine Bakanı bankaları uyararak, bu düzenlemeler uygulanmazsa oluşacak yasal boşluklardan en çok bankaların yabancı rakiplerinin faydalanacağını söyledi.

Geithner Avrupa ülkelerini de uyararak, ABD'deki sıkı düzenlemelerden faydalanmaya kalkmanın kötü sonuçları olacağını dile getirdi.

Hazine Bakanı Londra ve Frankfurt'un yatırımcıyı ABD'den kendi ülkelerine çekme çabalarının "felaketle sonuçlandığını" savundu.

ABD'deki yeni mali düzenlemeler, türev piyasasının daha sıkı denetlenmesini, bankaların sermaye miktarını artırmasını ve bankacıların gelirlerinin sınırlandırılmasını öngörüyor.