BIST 10.738
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.521,25
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Meclis'te bombaladı!

MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis'te konuşma yaptı. Bahçeli Meclis'te herkesi bombaladı.

Abone ol

TBMM'de 23 Nisan ve meclisin 93'üncü yıldönümü kutlaması nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli konuşma yaptı. Bahçeli konuşmasında Kurtuluş Savaşı mücadelesi sırasında yaşanan durumla bugün çözüm süreci sırasında yaşanan süreci kıyasladı.

Bahçeli konuşmasında Mondros Mütarekesi'ni imzalayan heyetin Anadolu'ya zafer edasıyla döndüğünü ancak hemen ardından işgalin başladığına vurgu yaptı. 'İyi şeyler olacak' diye Mondros'u övenlerle bugün "İyi şeyler olcak" diyenleri kıyasladı.

Bahçeli'nin konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP heyeti de salondaydı.

Konuşmasından satırbaşları... 

1920'li yılların başından itibaren daha da vahşileşen emperyalistler gizli anlaşmalarla ülkemizi bölmüştür. Maalesef sorun denilen her konu biraz daha gerilemek, çekilmek neredeyse kader halini almıştır.

Demokratikleşme, reform sözleri şimdikiler gibi bölme propagandası içinde yer almıştır. İmparatorluk döneminin son asrında bağımsızlık hareketleri her tarafımızı budamıştır. 

Balkanlarda Ortadoğu'da Kuzey Afrika'da yaşadığımız travmalar ve yürek burkan geri çekilişler bu hususlarda değerlendirilir. Bugünkü gibi etnik temelli provokasyonlar isyanlara kapı aralamıştır. Başta anadil problemleri bizi mağlubiyetle yüzyüze bırakmıştır. 
 
 Emperyalist kaynaklar birlikteliğimizi bozmak için uğraşmıştır. Balkanlara bakınız, Kuzey Irak'a bakınız. ne yazık ki bu gerçekleri göreceksiniz. Tarihten ders çıkarmak hepimiz için özellikle de siyasi sorumluluk taşıyanlar için çok önemlidir.

İzaha çalıştığım bu tarihi hakikatlerin yanı sıra Mondros'tan sonra aziz vatanımız işgale uğramıştır. Bu zillet ve çapsızlığa Mondros'tan dönen heyet vatanın kurtulduğunu söylemiştir.  Bu heyete göre İstanbul'a tek bir düşman askeri dahi çıkmayacak ülkenin işgal edilmesi söz konusu olmayacaktı. Ne var ki çok kısa bir süre sonra düşman kuvvetleri hemen işgal etmişti.

Ayağının dibini görmekten aciz anlayışlar, kısır zihniyetler herşeyin güzel olacağını duyururken hep yanılmışlardır. 

Milliyetçi kahramanlar savaşla mücadele etmiş ve bu Meclis'i kurmuşlardır. Milli Mücadelenin dayanağı Meclis'in açılışıyla perçinleşmiştir.

TBMM herşeyin bittiği sanıldığı bir dönemde asil milletimizin ruhunu canlandıran abide bir şaheserdir.

Bu milli katılımcılık ve milli temsil kaygısı daha sonraki yıllarda cumhuriyetimizde anlam bulacaktı. Milli mücadelemiz öncelikle Türk milletinin bağımsızlığına duyduğu derin bağlılıkla başarıya ulaşmıştır.

Özel bir ihtimam ve liyakata sahip meclisimiz işgalden kurtuluncaya kadar Milli mücadelenin beyni ve kalbidir. Ve bu sebeple gazilik ünvanını haketmiştir.

Ne var ki meclisin kurulmasının ardından 93 yıl sonra milli birliğimiz parçalanmak istemektedir. Bize bırakılan milli emanetlerden hiçbir şekilde vazgeçilmeyecek ödün verilmeyecektir. Vatanımızın bölünmez yapısı, şerefi  Meclis'in kırmızı çizgilerdir. Kimse ilk meclisi yanlış yorumlamamalı. Bugün ihtiyaç duyulan milli şuur TBMM'nin kutlu hatıralarındadır. Bunlardan tereddütü olan varsa zahmet edip Ulus'a kadar gitmeli.

23 Nisan ayrıca Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaktadır. Her çocuk bir gelecektir her çocuk Türk milletinin umududur. 

nerminiremkocakalay.20130423162110.jpg