BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan böyle meydan okudu

TBMM'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen özel törende konuşan Erdoğan çözüm süreci için bakın nasıl mesaj verdi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan 23 Nisan özel oturumunda konuştu. Erdoğan çözüm süreci ile ilgili kararlığını bir kez daha ortaya koydu.

TBMM çocuklarla birlikte ve en çokta çocuklar için açılmıştır diyen Erdoğan Denizli'de şehit annesinin 'Keşke süreç 6 ay önce başlasaydı' sözlerini hatırlattı ve ''Şehit Vedat'ı geri getiremeyiz ama başka Vedatların, başka ana kuzularının zamansız toprağa düşmelerini engelleyebiliriz. Tek başımıza da kalsak yanlız da bırakılsak biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Yeni Vedatlarımız şehit olmasın diye birliğimizi bütünlüğümüzü muhafaza etmeye devam edeceğiz.'' dedi.

Başbakan Erdoğan Genel Kurul'da özel oturumunda konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

TBMM ÇOCUKLAR İÇİN AÇILMIŞTIR

TBMM çocuklarla birlikte ve en çokta çocuklar için açılmıştır. Cumhuriyet en çok çocuklar için ilan edilmiştir. Türkiye 23 Nisan 1920'ye ve 29 Ekim 1923'e çok zor şartlar altında ulaştı. Bizim tüm şehitlerimiz çocuklarımız için canlarından vazgeçtiler. Tıpkı 23 Nisan 1920'de olduğu gibi. Bugün de TBMM çocuklar için vardır. Tüm çabamız çocuklarımız içindir. Mazi değiştirme gücüne sahip değiliz.Ama geleceği şekillendirebiliriz.

MECLİS'İN TÜRKİYE'NİN ÇOCUKLARINA SÖYLEYECEK SÖZÜ OLMALIDIR

Şehitlerimiz çocuklar için canlarını ortaya koydular. Bu Meclis milletin tüm fertleriyle birlikte özellikle Türkiye'nin çocuklarına yeni ufuk çizmek zorundadır. Meclis'in Türkiye'nin çocuklarına söyleyecek sözü olmalıdır. Bu güzel ülkenin çocukları her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Bu ülkenin çocukları en modern eğitimi hak ediyorlar. Bu ülkenin tüm çocukları anne ve babaları ile büyümeyi, her akşam anne babaları ile sofraya oturmayı hak ediyorlar. Her biri şehit evladı şehit torunu olan bu çocuklar şerefle yaşamayı, milletin büyüklüğü ile gurulanmayı hak ediyorlar. Biz sorunlar içinde büyüdük ama çocuklarımıza sorunları çözülmüş Türkiye emanet etmek boynumuzun borcudur.

BİZ TERÖRÜN KARARTTIĞI HAYATLARA GÖZ YAŞI DÖKTÜK

Biz acılarla terörün kararttığı hayatlara göz yaşı dökerek büyüdük ama çocuklarımıza kardeşce yaşayacakları, birbirine silah doğrultarak değil birbirileri ile kucaklaşacağı ülke bırakmak boynumuzun borcudur.

BAŞKA VEDATLARIN TOPRAĞA DÜŞMELERİNİ ENGELLEYEBİLİRİZ

Keşke bu süreç 6 ay önce başlasaydı diyor Denizli'de bir şehit annesi. Şehit Vedat'ı geri getiremeyiz ama başka Vedatların, başka ana kuzularının zamansız toprağa düşmelerini engelleyebiliriz.

Tek başımıza da kalsak yanlız da bırakılsak biz bu mücadeleye devam edeceğiz Yeni Vedatlarımız şehit olmasın diye. Birliğimizi bütünlüğümüzü muhafaza etmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere herkesi şükranla yad ediyorum.

nerminiremkocakalay.20130423162606.jpg