BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli koalisyon için noktayı koydu!

Kılıçdaroğlu'nun MHP'yi HDP ile yüzde 60 blokta saymasına Bahçeli'den çok sert tepki geldi. Bahçeli yüzde 60 blok için ''boş laf'' dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Etikhaber internet sitesine yaptığı açıklamada, koalisyon tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte Bahçeli'nin koalisyonla ilgili son mesajları:

TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ KALMAZ

"Türkiye hükümetsiz kalmaz, aksine sebep olanlar ise mahşeri vicdanda hesap vermekten kaçamaz. Koalisyon zıt fikirlerin rekabet ve kavgasına sahne olduğu sürece ülkeye zarar verir. Siyaset tıkanır, demokrasi patinaja yol açar. Mesele milli çıkar ve hedeflerde buluşmayı başarabilmektir. Koalisyona talip her parti bulunduğu pozisyondan, vazgeçilmez ilkelerine leke düşürmeden uzlaşmaya doğru adım atabilmelidir. Türkiye koalisyon hükümetleri hususunda tecrübelidir

HDP'Lİ HİÇ BİR FORMÜL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

Bizim kategorik itirazlarımız yok, sadece ilkelerimiz var. Koalisyona gireriz değil, sadece konuşmaya başlarız. Azınlık hükümeti formülü sonuçsuzdur ve doğru değildir. HDP’nin içinde yer alacağı veya destek vereceği her formül bizim dışımızda ve gündemimizde değildir.

KÜRESEL SERMAYE AKP-CHP KOALİSYONUNA YEŞİL IŞIK YAKMIŞTIR

Şayet AKP-HDP formülü tutmazsa, bu defa AKP-CHP alternatifi denenmelidir. AKP ve CHP’nin içinden bazı kanatların buna meyyal olduğu anlaşılmaktadır. AKP ile CHP’nin seçim beyannamelerindeki benzerlikler örtülemeyecek kadar fazladır. Küresel sermaye ve ABD, AKP-CHP koalisyonuna yeşil ışık yakmıştır. Uluslararası çevreler ve dış basın büyük koalisyon diyerek AKP-CHP’ye destek vermektedir. Bu iki parti 390 milletvekili çoğunluğuyla Meclis’te her soruna çare olabilecektir.

AKP-CHP-HDP BİRARAYA GELMELİ

Bu da yeterli görünmüyorsa, AKP-CHP-HDP bir araya gelerek 470 milletvekili çoğunluğuyla güçlü bir koalisyon hükümeti kurabileceklerdir. Eğer böyle olursa, Milliyetçi Hareket Partisi de ana muhalefet görevini eksiksiz ve tam olarak yerine getirecektir

YÜZDE 60'LIK BLOK BOŞ LAF

Yüzde 60'lık bloktan bahsediliyor. Bu bize göre boş laftır. Oranların toplamıyla hükümet kurulacaksa, ne ilkeye, ne ahlaka, ne de haysiyete ihtiyaç vardır.

PKK'NIN SİYASİ KURYESİ İLE AYNI BLOKTA OLMAYIZ

Kundaktaki bebekleri kurşunlayan, Mehmetçikleri, polisleri ve masum binlerce vatandaşımızı acımasızca katleden bir terör örgütünün siyasi kuryesiyle aynı blokta nasıl bulunuruz? Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast eden mihraklarla işimiz ve münasebetimiz katiyen olmaz.

KILIÇDAROĞLU HADİSEYE ÇOK YANLIŞ BAKIYOR

CHP Genel Başkanı hadiseye çok yanlış taraftan bakmaktadır. CHP sözcüleri ezbere konuşmakta ve havanda su dövmektedir.

CHP'NİN HDP'YE İKNA TEŞEBBÜSÜ ZAMAN İSRAFI

Bizim HDP konusunda ikna edilmemiz olmayacak bir şeydir. CHP bu çerçevede fazlaca emek sarfetmesin. Böylesi bir teşebbüse heves edenler sadece zamanlarını israf etmekle kalmazlar, Türkiye'ye de haksızlık ederler. Milliyetçi Hareket Partisi kan dökenlerin, bundan pişmanlık duymayanların, küresel plan ve projelere tetikçilik yapan kiralık katillerin hiçbir şart altında meşruiyet kazanmalarına hizmet etmez.