BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi tek cümlelik yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa görüşmesi sona erdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulu'nda ilk tur görüşmeleri tamamlanan anayasa değişiklik teklifini görüşmek üzere Meclis'te bir araya geldi. 

Randevu talebi CHP Lideri Kılıçdaroğlu'dan gelirken görüşme saat 12.00'de başladı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrası iki lider gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

BAHÇELİ SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'yi işaret ederek, "MHP, Türk demokrasi tarihinin çok önemli bir partisidir. Bugünlerde benim şahsen görüşmeye ihtiyacım vardı. Sayın başkanı ziyaret ettim lütfedip kabul ettiler anayasa değişikliği ile ilgili kaygılarımı kendisiyle paylaştım ve kendisine çok teşekkür ederim" dedi. Gazetecilerin görüşmeye ilişkin fikrini sorduğu Devlet Bahçeli ise soruları yanıtsız bırakarak, "Sayın Başkan gereğini söyledi" dedi. 

Birinci tur görüşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM İçtüzüğü gereği, iki gün ara verildikten sonra ikinci tur görüşmelere başlanabiliyor. Pazar günü akşam tamamlanan birinci tur görüşmelerin ardından ikinci tur bugün saat 14.00'de başlayacak. 

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Kılıçdaroğlu’na eşlik eden CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök'ün ise görüşmeye katılmaması dikkat çekti.