BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli hükümeti bu harflerle vurdu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grubunda yaptığı konuşmada milletvekillerine seslendi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti Hükümeti'nin tepetaklak iktidardan düşeceğini öne süren MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu iddiasını harflerle süsledi...

Sekiz yılı aşan AKP hükümetini (t) harfiyle özetleyen Bahçeli şöyle yüklendi:  Tahribatı, tefrikası, talanı, talihsizliği, takatsizliği, tahrifatı ve tarumarı çok yakın bir zaman sonra tarihe karışacaktır.

Bahçeli'nin hükümetin sonunun geldiğini ise (a) harfinden türettiği şu kelimelerle iddia etti: Demokrasinin belirleyiciliği altında AKP’nin ibretlik sonu resmedilecek ve büyük Türk milleti ahlaksızlığın, asayişsizliğin, arsızlığın, anarşinin, açılımın, anaforun, avantanın, acizliğin, adaletsizliğin, aymazlığın, ahmaklığın, akılsızlığın, angaryanın, asabiyetin ve ataletin üzerini sandıktaki tercihiyle mühürleyecek ve AKP’ye hayır diyecektir

AK ARTİ BOYNUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK!

Bahçeli'nin konuşmasından ana başlıklar şöyle:

VATANDAŞI YARDIMLARLA TUTUYORLAR!

Milletimizin kutlu haritalarını oya gibi yüreklerinde işleyenlerin AKP'ye dur  diyecekleri artık görünmüştür. İktidar partisi aba altından sopa gösterircesine kış aylarını yaşadığımız şu günlerde yoksul kardeşlerimizi yardımlarla ayakta tutmaya çalışmalıdır. Düşkün, yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizin herşeyin daha fazlasını almaları onların tabii haklarıdır.

DEVLETİN İMKANLARI SADAKA GİBİ SUNULUYOR

Hükümetin yaptıkları yardımları 'sadaka' gibi sunduğunu iddia eden Bahçeli, AK Parti'ye şu sözlerle yüklendi:

"AKP devletin imkanlarını kullanarak vatandaşımıza sadaka gibi sunmaktadır. AKP tasfiye olacağını hissettiğinden dolayı yandaş çevrelerin ısmarlama anketlerinden medet ummaya çalışmıştır. MHP'nin gerçek kudretini engellemek için kamuoyunu yanıltmaya yönelik durmadan anketler yayınlanmaktadır. MHP iktidara koşmakta AKP ise durmadan tökezlemektedir."

ERDOĞAN'IN AYAKTA DURACAĞI GÜNLER YAKIN

Başbakan Erdoğan'ın Yüce Divan'a gideceği imasında bulunan Bahçeli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan için bitiş çizgisi görülmüş, mahkemede ayakta duracağı günler belirmiştir. Tunus Cumhurbaşkanı'nın ülkesini terketmek zorunda kalması ibretlik bir hadise olmuştur. Halkların gücünü polisiye tedbirlerle bastıran yöneticilerin ülkelerini nasıl bir kaosa sürüklediği açıkça görülmüştür. En küçük kıvılcımın nelere yol açabileceği bu son olaylarla iyice açığa çıkmıştır."

DİLEĞİMİZ TUNUS ÜLKEMİZİ ETKİLEMESİN!

Tunus'ta yaşayan ve Arnavutluk'ta benzeri yaşanan olayların Türkiye'ye sıçramamasını temenni eden Bahçeli, devamla şunları söyledi:

"Haramiliğin ve yandaşları kayırmanın nelere malolacağı bu meseleyle ortaya çıkmıştır. Tunus'taki gerilim hattı birçok ülkeyi çarpmış Arnavutluk'ta da sirayet etmiştir. Ülke yönetimlerin gayrimeşru ve gayriinsani boyutu nefreti arttırmaktadır. Bununla birlikte Tunus'la vasat bulan olaylar bölgesel memnuniyetsizlikleri kitlesel harekete çevirme tehlikesini bünyesinde taşımaktadır. Başbarkan Erdoğan ve hükümetinin başarısız olduğu Lübnan'da ise toplumsal tansiyon hızla yükselmektedir. Dileğimiz Tunus'taki olayların ülkemizde vuku bulmamasıdır."

AK PARTİ VİCDAN MUHASEBESİ YAPMALI

Bahçeli'nin eleştirilerinde her zaman olduğu gibi yine Başbakan Erdoğan vardı. MHP lideri eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Son gelişmelerden AKP hükümetinden azami sonuçlarını çıkarmasını düşünüyorum. Vicdan muhasebesini yapmasını öneriyorum. Erdoğan beğenmediği tenkitler karşısında gerçek hüviyetinin anlaşılmasında kapı aralamaktadır. Başbakan Erdoğan herkesle kavgalıdır. Sahip olduğu gerilimli ruh halini niza ve hizipten beslenen üslupla pekiştirmesi hırçın, uzlaşmaz ve sinirli tarafını ortaya çıkarmaktadır."

BİZİ AVRUPA'DA EN İYİ TEMSİL EDEN KULÜP

Bahçeli, Türk Telekom Arena Stadı'nda yaşananlara işaret ederek, ortaya çıkan tatsız tablonun faturasını Başbakan Erdoğan'a çıkardı:

"Bu zihniyet sahibinin kaba ve seviye yoksun ifadelerine sıklıkla rastlamamız bir tesadüf olarak görülmemelidir. İmralı canisine 'sayın' şeklinde nezaket göstermesi yine kendisidir. Bu kapsamda son günlerde cereyan eden iki konu bizim fazlasıyla dikkatimizi çekmiştir. Başbakanın ikircikli yaklaşımlarını deşifre etmesi bakımdan anlamlı olmuştur. Bunlardan birincisi güzide kulüplerimizden Galatasaray'ın açılış törenlerinde vuku bulmuştur. Ülkemizin Avrupa kupalarında en iyi temsil eden bu kulübümüz herşeyin en iyisine layıktır."

AKP KABUSU TÜRK SPORUNUN ÜZERİNE ÇÖKTÜ!

AK Parti Hükümeti'nin her yere nüfuz etme girişiminde bulunduğunu öne süren Bahçeli, devamla şunları söyledi:

"Hangi spor kulübü taraftarı olursak olalım, türkümüz birliğin ve kardeşliğin dizelerinden feyiz almalıdır. Şahsen sporu takip eden birisi olarak ellerde bayraklar ve dillerde 'En büyük Türkiye' anlayışıyla ortaya koyan güç birliğini çok önemsiyorum. Ancak AKP zihniyeti kabus gibi Türk sporunun üzerine çökmüştür. Başbakan Erdoğan ve hükümeti her alanda olduğu gibi sporda da gedikler açmaya çalışmıştır. Galatasaray Kulübümüzün yeni stadınının açlıış törenlerinde bunu bir kez daha görme fırsatını bulduk."

ERDOĞAN TEPKİLERİ SOĞUKKANLI KARŞILAMAYDI

Arena Stadı'nın açılış töreninde TOKİ Başkanı'nın da sorumsuzluğunun bulunduğunu iddia eden Bahçeli eleştiri oklarını Erdoğan Bayraktar'a çevirdi:

"TOKİ Başkanı olan zatın tariz dolu ve zan altında bırakan sözleri tahrike neden olmuştur. Tribünde alacaklı gibi Erdoğan da tepkileri soğukkanlılıkla karşılamak yerine stadı terketmiştir. Tepkilerin kendisine yönelik organize bir hareketin olduğunu iddia etmiştir. Erdoğan ve yandaşları Galatasaray taraftarlarına en pis bir şekilde hakaret etmişlerdir. Erdoğan bunun aynısını şehit cenazelerine  katılan dava arkadaşlarımıza da uğramıştır."

MİLLETTEN ALIP MİNNET BORCU BEKLEMEYECEKSİNİZ

Milletten alınan vergilerle harcama yapıldığını kaydeden Bahçeli, bunun karşılığında minnet beklenilemeyeceğini savundu. Bahçeli eleştirilerine şöyle devam etti:

"Erdoğan'a göre el-etek öpmeyen kim varsa sanırsınız ki hepsi organizedir. Sorunlu bir kafa yapısının ve bozuk mantığın sonucu budur. Erdoğan ve yanında cephe almışlara hatırlatmak isterim ki Türkiye krallık ve sultanlık değil bir cumhuriyettir. Hükümet olarak yaptığınız harcamalar kendi özel hazinenizden değil milletimizin cebinden karşılanmaktadır. Tabii ki milletten aldığınızı yine millete vereceksiniz ve minnet beklemeyeceksiniz."

AKP HÜKÜMETİ SANDIKTAN TEPETAKLAK ÇIKACAKTIR
Bahçeli'nin bu iddiasını okumak için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]

Küresel güçler tarafından yönlendiren ve bunun acısını milletten çıkaran AKP Hükümetine son darbeyi milletimiz vuracaktır. Toplu hallerde bulunulan yollarda  demokratik itirazlarda aşırıya kaçınmamalı, küfür ve hakarete tevessül edilmemelidir. Ölçüyü kaçırmamak ve toplumsal hareketlenmeyi sağlayarak önüne geçilmeyecek olaylara neden olmamak için herkesin sorumlu davranması gerekmektedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, AKP tepetaklak gidecektir ve bunun yolu da sandıktan geçecektir.

ESAS BARBARLAR DOĞU'DA KAN KÖDENLERDİR!

Bahçeli'nin eleştirilerinden Yunanistan Cumhurbaşkanı Yorgo Papandreu da nasibini aldı. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP Hükümeti Türkler'e sataşanlara sessizdir ve sinmiş bir haldedir. En son olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın çirkin ve küstah ifadeleri bunlar içinde yer almıştır. Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın aziz milletimize barbar sıfatını yakıştırması alçaklığın son versiyonu olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Ortada bir barbar ve katil varsa o da bu kötü sahipleri bize atfedenlerden başkaları olmayacaktır. Polatlı'ya kadar gelenlerin, doğudaki kan dökenlerin Türk milletine söz söylemeye ne kirli sicilleri ne de karanlık geçmişleri asla müsaade etmeyecektir."

AKP İLE CHP KOALİSYONUN İŞARETİNİ VERİYOR

Hükümet ile ana muhalefet partisinin gelecekte koalisyon işaretlerini verdiğini iddia eden MHP Lideri devamla şunları söyledi:

"AKP ile CHP'nin birbirlerini tamamlamaları dikkatli ve milli gözlerden kaçmayacaktır. AKP ile CHP arasında koalisyonun işaretleri vermektedir. İki siyasi zihniyette neredeyse İmralı'nın dilini ve projelerini hayata geçirmek için birbirleriyle yarış içine girmişlerdir. Ana muhalefet partisi liderinin çelişkili tavırlarıyla Başbakan Erdoğan'ın değişken mesajları üstüste örtüşmektedir. Danıştay'ın sorunlu ve tartışmalı türban kararı bu iki partinin ekmeğine yağ sürmüştür."

ÖNDE KAVGA EDERKEN ARKADA TOKALIŞIYORLAR!

AK Parti ile CHP'nin önde kavga ederken arkada tokalaştığını öne süren Bahçeli, eleştirilerine şöyle devam etti:

"CHP'nin Hakikat Komisyonu ile ilgili görüşlerini milletimiz kaygı ile karşılamıştır. Bugünkü CHP'nin neresi aziz Atatürk'ün kurduğu partiyle benzerlik taşımaktadır. AKP ile CHP aynı sahnede buluşmuşlar, önde kavga ederken arkada elele Türkiye'nin geleceğini karartmanın meşum planlarını yapmaya başlamıştırlar. Artık gelecekte AKP, CHP ve PKK'nın paralellik olacağını söylemek yanlış değildir. Ateş çemberinden geçmekte olan ülkemizin çok ciddi bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğunu söylemeliyiz. Milli kardeşlerimiz bozulmak istemektedir. AKP iktidarı ülkemizi mayınlarla çevrili alana çekmek için yapmadığı şey kalmamıştır."

İMRALI CANİSİ ÖCALAN'A GÜN DOĞMUŞTUR

İktidarla ana muhalefetin İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın ev hapsi için söz birliği ettiğini savunan Bahçeli iki partiye şöyle yüklendi:

Bölücü teröristin törenlerle karşılanmasının ardından Hizbullah tahliyeleri karşısında milletimizin yüreğini burmuştur. Kendilerine sunulan AKP imkanını kullanarak adaletten kaçmışlardır. Yakalama girişimleri birkaç kişi dışında sonuç vermemiş ve atı alan Üsküdar'a geçmiştir. Temennimiz aynı uygulamaların diğer suçlulara yönelik vuku bulmamasıdır. Şimdi İmralı canisinin cezasını evde çekmek hayata geçirme çabaları vardır.

SES VER TÜRKİYE SESİME KULAK VER TÜRKİYE

Bahçeli konuşmasını bir çağrıda bulunarak tamamladı:

"Milletimize ‘Karar Anı Geliyor, Ses Ver Türkiye, Sesime Kulak Ver Türkiye’ sözleriyle umut olacağız.

Türk milletine sesimizi duyuracağız, sesini duyacağız ve sorunlarına çare olacağız.

Sözlerimizle, bakışlarımızla ve kurduğumuz gönül köprüsüyle milletimizle bütünleşeceğiz.

Milliyetçi Hareket olarak milletimizin huzura ve refaha her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu görüyor ve bunları gerçekleştirmek için ise tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.

Önümüzdeki Cuma günü açıklayacağımız seçim beyannamemizle de Türk milletinden sesimize kulak vermesini ve buna karşılık ses vermesini talep edeceğiz."

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN RANDEVU TALEBİ OLMADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri'den aday gösterilmesi için Yalçın Küçük'ün MHP ile görüşmeye talebi konusunda, böyle bir randevu talebinin olmadığını söyledi.


TBMM'deki grup toplantısı sonrası Bahçeli, ''Ergenekon sanıklarından Mehmet Haberal'ın partinizden milletvekili adayı olması için Yalçın Küçük'ün uğraştığı yönünde haberler var'' şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: ''Sayın Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün bizden randevu talebi olmadı. Medya yoluyla bahsettiğiniz konuyu takip ediyoruz. Ülkenin gerçek sorunlarının dışında sanal gündemler oluşturularak uzun tartışmalarla vakit kaybı olmaktadır.''