BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.447,22
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli Aköz'ü tatmin etmedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün M.Ali Ağca'ya ilişkin olarak yaptığı açıklamalar Sabah yazarı Emre Aköz'ü tatmin etmedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamalar Sabah yazarı Emre Aköz'ü tatmin etmedi. diye yazan Aköz, gerekçelerini şöyle sıraladı:

Yazı: Emre Aköz
Kaynak:  

Siyaset yapmanın araçlarından biri de simgelerdir: Bayrak, amblem, fotoğraf, müzik ve el-kol hareketleri... Bunların bazısı çok 'genel'dir (solcuların, sol kollarını kaldırıp, yumruklarını sıkması gibi).
Buna karşılık çok daha dar siyasi çevreleri ifade eden simgeler de vardır. Mesela Türkiye'de bir kişi ' bozkurt' işareti yaparsa... Onun ' ülkücü' olduğunu.. Daha da ötesi, Milliyetçi Hareket Partisi'ni destekleyen bir 'ülkücü' olduğunu anlarsınız.
(' Gibi yapanlar', mesela ' provokatörler' ayrı bir tartışma konusu.)

Gelelim asıl meseleye...

Altan Öymen şöyle yazıyor: " Uğur Mumcu'nun, ' Ağca Dosyası' ve ' Papa, Ağca, Mafya'... Tufan Türenç ile Erhan Akyıldız'ın, Abdi İpekçi'yi anlatan ' Gazeteci' adlı kitaplarını, Ağca için bozkurt işaretli gösteriler düzenleyen gençlere tavsiye ederiz. Bir de tabii, o 'bozkurt' işaretinin siyasi sahibi olup da bu manzarayı susarak seyredenlere..." ( Radikal, 17 Ocak )
'Bozkurt' işaretinin siyasi sahibi ve manzarayı susarak izleyen kim? MHP lideri Devlet Bahçeli ...
Mehmet Ali Ağca, 12 Ocak Perşembe günü tahliye edildi. Devlet Bahçeli ancak dün bir açıklama yaptı ve söz konusu bozkurtlu karşılama için şöyle dedi: " Bazı gazeteler söz konusu grubu MHP'li gibi göstererek Milliyetçi Hareket Partisi'ne karşı olan değişmez kinlerini tekrar dışarı vurmuşlardır. "
Affedersiniz ama...

Adamlar bayraklar taşıyor... Milliyetçi sloganlar atıyor... Ayrıca bozkurt işareti yapıyor... Yani sizinle özdeşleşmiş tüm simgeleri kullanıyor... Siz bu arada susuyorsunuz, susuyorsunuz, susuyorsunuz ...
Günler sonra, ' Onlar bizden değil' mealinde bir açıklama yapıyorsunuz. Hatta onu dahi diyemiyorsunuz; ' Gazeteler bize kin güttükleri için böyle yazdılar' diye basını karalıyorsunuz.
Buna inanan var mı?
Ağca'nın tahliye edilmesi siyasetin turnusol kağıdı oldu, kimin ne olduğu ortaya çıktı.

ATM