BIST 10.511
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.477,08
HABER /  DÜNYA

Bahçeli: Açıkla Cemil Bey

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Komisyon Başkanlığı’ndan ayrılmak isteyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i eleşti...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Komisyon Başkanlığı’ndan ayrılmak isteyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i eleştirerek, “AKP masadan kalkmak istiyor ama milletin yüzüne bakmaya cesaret edemediği için meclis başkanını önceki gün görevlendirmişler. MHP orada kaya gibi duruyor. Masadan kalkmaya da niyeti yok" dedi.
Antalya’ya giden MHP Lideri Devlet Bahçeli, Manavgat ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Bir anayasa değişikliği ve yeni bir anayasa yapımının milletimize vaad edildiğini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "2007 yılından bu yana 7 profesörü bir araya getirmiş, tartışmışlar, Sapanca’da bir motelde parti liderleriyle görüşmüşler, anayasa hazır demişler, ortada anayasa yok. Yine ama tekrar tekrar aynı şeyleri söylüyor. MHP olarak dedik ki, ’Bütün siyasi partiler anayasa değişikliğini istiyorsa gelin mecliste bulunan siyasi partilerin eşit katılımıyla birde kendine has 15 maddelik ilkesiyle bir anayasa çalışması yapalım.’ Meclisin başkanı olsun. Şimdi 60 madde üzerinde bir mutabakat sağlandı."

AKP MASADAN KALKMAK İSTİYOR
Anayasanın nasıl tamamlanacağı üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi: "Bu demokratik açılım zırvası, barış süreci Oslo müzakerelerinde hangi sözler verilmişse onları yerine getirmek bir takım aflar çıkarabilmek, anayasada bazı demokratik hakları birilerine vermek için oyun üstüne oyun kurarlarken şimdi kalkmışlar masadan kalkıyorlar. Ama masadan kalkışı bahanesini başkalarının üzerine atıp oyuncusunu da meclisin başkanı yapıyorlar. Meclis’teki siyasi partiler diyor ki zamanla uzlaşabildiklerimiz üzerinde çalışalım. AKP bundan rahatsızlık duyuyor, masadan kalkmak istiyor ama milletin yüzüne bakmaya cesaret edemediği için meclis başkanını önceki gün görevlendirmişler. Ve diyor ki: "Ben masadan kalkıyorum. Bu 60 maddeden öte bir şey olmuyor’ Komisyonu dağıtmaya çalışıyorlar. Neden çünkü MHP orada kaya gibi duruyor."
MHP’nin masadan kalkmaya niyeti olmadığını anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kim kaçarsa kaçsın, ’Biz orada duracağız’ diyor. Meclis başkanı sen madem komisyon başkanlığından çekildin. Allah yolunu açık etsin. Nereye gidiyorsan git. Biz oradayız. Diğer siyasi partilerde orada olmada kararlıysa, anamuhalefet partisi de gelirse gelir. Gelmezse kaçmış olur. Ve meclis başkan vekillerinden bir tanesi Sayın Cemil Çiçek’in zaten başkan vekili olması sebebiyle bu komisyonun başkanı olarak komisyon çalışmalarına devam ettirebilir. Ama bunu yapmaya niyetli gözükmüyorlar. Öbür taraftan da diyorlar ki: ’Burada ne varsa kamu oyuna açıklayalım’ işte burada en doğru sözü söylüyorsun Cemil Çiçek Bey, meclisin değerli başkanı komisyondan kalkıp giderken bir iyilik yap, komisyon zabıtlarında ne varsa kim ne demişse meclisin televizyonunu oraya tahsis et, sabahtan akşama ne konuşmuşsa bu aziz millet bilsin. AKP’nin elemanları ne dedi. BDP’liler ne dedi. AKP ile BDP nerede uyuşuyor. CHP bu işe nereden katılıyor. Bunların hepsi ortaya çıksın. Kaya gibi dik duran Milliyetçi Hareketin söylediği de ortaya çıksın."