BIST 10.086
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.394,41
HABER /  DÜNYA

Bahar Çiçekleri sanatseverlerle buluştu

“Bahar Çiçekleri” konulu İSMEK Toplu Konutlar Kurs Merkezi Fotoğraf Sergisi, Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverlerle bul...

Abone ol

“Bahar Çiçekleri” konulu İSMEK Toplu Konutlar Kurs Merkezi Fotoğraf Sergisi, Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu.
“Bahar Çiçekleri” konulu İSMEK Toplu Konutlar Kurs Merkezi Fotoğraf Sergisi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay başta olmak üzere, sergide eseri bulunan fotoğrafçılık kursu öğrencileri ve pek çok sanatsever katıldı.
BAŞKAN YENİAY: “FOTOĞRAF ÇOK FARKLI BİR SANAT DALI”
“Hayatta bize hep bir şeyler sunuluyor ve biz bunlarla yetinip hayatı algılamaya çalışıyoruz. Ancak fotoğraf farklı bir sanat dalı. Hangi duyguyu hissettirmek istediklerine fotoğraf çekenler kendileri karar veriyorlar. Zaman zaman tek bir kare için saatlerini, günlerini veriyorlar. Herkes için görülmeyen bir şey bile, fotoğrafçılıkla uğraşan biri için bir tema olmaya başlıyor. Bu gördüğünü çekmek gibi bir şey değil; o tema, o kurgu bambaşka bir şey” diyerek fotoğraf sanatının önemine değinen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sergide emeği geçen tüm kursiyerleri tebrik etti.
“ELİME FOTOĞRAF MAKİNESİ DAHİ ALMAMIŞTIM”
Sergide atölyede saksıda yer alan ve doğada bulunan rengarenk çiçeklerin fotoğraflarının yer aldığını belirten fotoğraf eğitmeni Ercan Aydeniz de, ‘Bahar Çiçekleri’ sergisinde fotoğrafçılıkla hiç alakası olmayan kişilerin bile kısa sürede fotoğraf çekmeyi öğrendiklerini söyledi.
Sergide çektiği fotoğraflara yer verilen emekli hemşire Semra Güvenç ise, “İlk defa böyle bir şey yaptık. Buraya ben sıfır bilgiyle başladım, fotoğraf makinesini bile elime almamışken 3. ve 4. haftada makro çekim yaptım. Başkanımızın da dediği gibi bu bambaşka bir dünya” dedi.
Diğer bir kursiyer Rabia Tektan da fotoğraf çekmenin bambaşka bir bakış açısı olduğunu ifade ederek, fotoğrafçılık hocası Ercan Aydeniz’e teşekkür etti. Açılış sonunda da İSMEK öğrencileri fotoğraf hocaları Ercan Aydeniz’e teşekkür ederek çiçek verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları bünyesinde Halkalı Toplu Konutlar Kurs Merkezi öğrencilerinin çeşitli çiçek fotoğraflarından oluşan sergide 42 çalışma yer alıyor. Bu kapsamda fotoğraf hocası Ercan Aydeniz eğitimindeki 18 öğrencinin çiçek fotoğraflarının yer aldığı sergi, 23 Mayıs’a kadar Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.
(İHA)