BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.397,14
HABER /  DÜNYA

Bağış’ın Yunanistan temasları

Yunanistan’daki temaslarına başlayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Atina’daki temaslarına Yunanistan Dışişleri Bakan ...

Abone ol

Yunanistan’daki temaslarına başlayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Atina’daki temaslarına Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Kurkulas ile görüşerek başladı.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Bağış, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kurkulas’la, Türkiye’yle Yunanistan arasındaki her konuyu görüştüklerini söyledi. Bağış, “Hem Avrupa Birliği’ni görüştük hem ikili konularımızı görüştük. Kıbrıs konusunu da görüştük, Batı Trakya’daki kardeşlerimizin durumunu da görüştük. Atina’daki Cami meselesini de görüştük, Türkiye’deki Ruhban Okulu konusunu da görüştük. Karşılıklı fikirlerimizi bir kere daha duyma imkanı bulduk. Bugün bu konularla yakından ilgilenen sayın başbakan yardımcısıyla da ilgileneceğiz. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Korkulas da o görüşmede hazır bulunacak. Biz karşılıklı iyi niyet adımları atma konusunda ne kadar duyarlı olduğumuzu, artık ezberleri bozup cesaretle yapıcı adımları eş zamanlı olarak atmamız gerektiğini her vesileyle vurguluyoruz, bugün de vurguladık, vurgulamaya da devam edeceğiz” dedi.
Bakan Bağış bugünkü temasları kapsamında “Mediterranean Luxury Travel Summit 2013” başlıklı konferansa katılarak “Cooperation in the Region” konulu konuşma yapacak. Egemen Bağış ayrıca Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dimitrios Stamatis ve Milli Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ile de görüşmelerde bulunacak.
Bakan Bağış’ın yarın ve diğer gün ise Selanik, İskeçe ve Gümülcine’de temas ve incelemelerde bulunması bekleniyor.
(İHA)