BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Askerlik kısalıyor! Erdoğan açıkladı

Başbakan Erdoğan, yedek subaylığın kaldırılması diye bir şeyin söz konusu olmadığını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile görüşmesinin ardından, otelden ayrılırken basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erken erken terhis bekleyen askerlere kötü haber verdi.

Erdoğan, "Askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin düzenleme bayram öncesi çıkacak mı?" sorusu üzerine, "Bu artık bayramdan sonra" dedi.

Askerlik süreleriyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay'ın çalışma yaptığını belirten Erdoğan, "Burada hemen anında bir karar almak şu bakımdan kolay değil, mevcut, elimizdeki asker potansiyelini, tabii gelenlerle bunların dengelemesi yapılacak. İhtiyaçlar, hepsi, bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra kararı inşallah alacağız. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yeterlidir. Ona göre hemen adımı atarız" diye konuştu.

KISA DÖNEMDE SÜRE DEĞİŞECEK Mİ?

"Kısa dönem askerlik 6 ay olarak kalacak mı?" sorusuna da Erdoğan, "O 6 ay, diğeri de 12 ay. Şu anda bizim mutabık kaldığımız budur. Yedek subaylığın kaldırılması diye bir şey söz konusu değil. Yedek subaylık yine aynı şekilde devam edecek" yanıtını verdi.

"Paketteki düzenlemelerden bayram öncesine yetişecek olanlar var mı?" sorusunu da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, idari düzenlemelerin Kurban Bayramı öncesine yetiştirilmeye çalışıldığını bildirdi.