BIST 10.690
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.526,89
HABER /  DÜNYA

Bağdat sokakları ceset kaynıyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli bölgelerinde bugün 67 ceset bulunduğu bildirildi.

Abone ol

Irak polisinden yapılan açıklamada, başkentin batısında çoğu Sünnilere ait 44 ceset bulunduğu, geri kalan cesetlerin ise, başkentin Şii mahallelerinde bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, cesetlerin çoğunda işkence izleri saptandığı da belirtildi.

Son aylarda Irak genelinde artan mezhep çatışmalarına bağlı şiddet olayları yüzünden, her gün onlarca ceset bulunuyor ve cesetlerin çoğunda da işkence izlerine rastlanıyor. Bu arada, Amerikan ordusunda yapılan açıklamada, Irak'ta dün ölen Amerikan askerlerinin sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi. Açıklamada, Selahaddin'de yaralanan 2 Amerikan askerinin de dün öldüğü ve ölen askerlerin sayısının 5'ten 7'ye yükseldiği belirtildi.

Açıklanan son ölümlerle, bu aybaşından beri Irak'ta ölen Amerikan askerlerinin sayısı 57'ye, ABD'nin Irak'ı işgal ettiği Mart 2003'ten bu yana ölen Amerikan askerlerinin sayısının da 2 bin 766'ya yükseldiği ifade edildi.

Amerikan ordusundan yapılan bir önceki açıklamada, dün 2 askerin Felluce'de çatışmada, 2 askerin Kerkük'te bir operasyonda, bir askerin ise Bağdat'ta bombalı saldırıda öldüğü kaydedilmişti.