BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.523,49
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın özrünü kabul etmedi

Erkan Mumcu, Erdoğan'ın özür dilerken bile içten olmadığını ve özrünü kabul etmiyoruz dedi

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Siyasetçilerle askerler arasında bir polemiği kalıcı hale getirirsek bundan Türkiye zarar görür'' dedi.

Mumcu, insanların işlerinden, çoluk çocuklarının geleceğinden emin olmadığını ve endişenin hayatın her tarafına yayıldığını söyledi. Konuşmasında Fransız Parlamentosunca kabul edilen yasa teklifine de değinen Mumcu, ''Amaç yasa çıkarmak değil, sadece ve sadece Türkiye'ye hakaret etmek. Türkiye'ye hakaret ederek birilerine gülücükler ve mesaj göndermek. Kime göndermek? Fransa'da ve diasporada yaşayan Ermenilere ve Ermenistan'a'' dedi.

Türkiye'de acz içinde bir hükümet olduğunu ileri süren Mumcu, Barzani ve Talabani'nin hakarete varan sözlerinin karşılıksız bırakıldığını savundu. 4-5 yıldır uygulanan ekonomik programlarla ülkenin herhangi acil bir durumda kendi ayakları üzerinde duramayacak kadar başkalarına bağımlı hale geldiğini öne süren Mumcu, şöyle devam etti: ''Fransa'ya hak ettiği cevabı veremeyenler, bu cevabı vermenin ekonomik maliyetinin ağır olacağından bahsediyorlar. Bugün Kuzey Irak'ın sözüm ona yöneticilerine hak ettiği cevabı veremeyenler, ekonomi üzerinde yaratacağı tehditlerden bahsediyor. O zaman birileri cüretkarlıklarını iki adım daha ileriye götürecek olsa ve bu ülkenin bağımsızlığına, bütünlüğüne, vatanın bölünmezliğine fiilen tecavüz etmeye yeltenecek olsa ne yapacağız. Ekonomimiz bunu kaldırmaz mı diyeceğiz.''

Mumcu, iftar sonrası bir gazetecinin, ''DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın sözleriyle ilgili Saadet Partisi ve MHP'nin askere destek veren bir duruş sergilediğini ve bu konuyu nasıl değerlendirdiğini'' sorması üzerine, durumun bir an önce normalleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Erkan Mumcu, ''İşi buradan daha ileri götürüp siyasetçilerle askerler arasında bir polemiği kalıcı hale getirirsek bundan Türkiye zarar görür. Ben söyleyeceğimi söyledim. Herkes demokrasiye saygı göstersin. Bu, sadece askerlere düşen bir yük değil, siyasetçilere de düşen bir yükümlülüktür'' diye konuştu.

Bütün siyasetçilerin bu soğukkanlılığı ve dikkati göstermesi gerektiğini de kaydeden Mumcu, ''Kaldı ki bu tartışma, askerleri de tartışmanın içine çeken sözlerin yanlışını örtmemeli. Çünkü bu sözler son derece yanlış sözlerdi. Yani önce (Kandil'e gel) deyip meydan okuduktan sonra işi (dağdan insinler, siyaset yapsınlar) diyen ve af talebine getiren bir noktaya indirmiş olmak herhalde Türkiye siyasetinin kendi aklı olamaz. Ben bu konuyu değerlendirmeye devam edeceğim'' şeklinde konuştu.

Yemekte Mumcu, tüm şehit anneleri adına, İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba'ya elini öperek bir plaket sundu. Akbaba da ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir programda şehit ailelerinden üstü kapalı özür dilediğini'' savunarak, bunu özür olarak kabul etmediklerini söyledi. Gecede ''Burası Muş'tur, yolu yokuştur'' şarkısı çalınırken, iftara katılan şehit ailelerinden bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.