BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Bağcılar’da tanzim satış noktası açıldı

BAĞCILAR Meydanı’nda ‘tanzim satış noktası’ açıldı. İstanbul genelinde 50 noktada hizmet verecek olan ‘tanzim satış noktaları’ndan biri olan satış noktası Bağcılar Meydanı’nda açıldı.

Abone ol

İlçe sakinleri, sebze ve meyve ihtiyaçlarını ucuza karşılayabileceği mobil araçlarda kurulan tanzim satış noktasına büyük ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan sebze ve meyve fiyatlarının önüne geçilmesi amacıyla başlattığı “tanzim satış noktası” uygulaması İstanbul’da 50 farklı noktada kuruluyor. Bu bağlamda Bağcılar Meydan’da da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil araçta tanzim satış noktası açıldı.

PAZAR FİYATLARININ YARISI
Sebze ve meyveleri üreticiden direkt tüketiciye ulaştıran tanzim satış noktalarında fiyatlar pazar fiyatlarının yarısı durumunda. İlk etapta satışa sunulan patates, soğan, domates, salatalık, patlıcan, ıspanak ve biber çeşitleri, marketteki fiyatların yüzde 70; pazarlardaki fiyatların ise yarı yarıya düşüğüne satılıyor.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Bugün faaliyete geçen mobil tanzim noktasına, Bağcılar’ın dört bir yanından gelen ve yolu Bağcılar’dan geçen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Fiyatların alım gücüne uygun olduğunu belirten vatandaşlar, bu hizmetten memnun kaldıklarını söyleyip projeye emeği geçenlere teşekkür ettiler. Mobil tanzim satış noktası her gün saat 10:00 ile 19.00 arası açık olacak.