BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bağcılar'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

TBMM’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bağcılar’da büyük coşku ile kutlandı.

Abone ol

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan programlara Mahmutbey Stadyumu’ndaki kutlama programı ile devam edildi. Bağcılar Meydanı’nda kurulan “23 Nisan Çocuk Festivali”nin açılışı da yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 90’ıncı yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün Türkiye’de olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen törenlerle kutlandı. Bağcılar Belediyesi, 23 Nisan dolayısıyla “23 Nisan Çocuk Festivali”nin açılışını yaptı. Bağcılar Meydanı’da kurulan festival 3 gün devam edecek.

23 Nisan dolayısıyla ilk tören Bağcılar Meydanı’daki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Mahmutbey Stadyumu’nda 23 Nisan kutlama programı düzenlendi. Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Garnizon Komutanlığı adına 23 Tümen Komutanlığı’ndan programa katılan Piyade Kıdemli Albay Harun Çapur ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı birlikte çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Bayramı’nı kutladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Bağcılar’da eğitim veren okullardan öğrenciler ile Bulgaristan’dan da bir grup öğrenci katıldı. Öğrenciler tarafından Türk halk oyunları gösterisinin yapıldığı programda, Bulgar öğrenciler de şarkılar söyledi. 23 Nisan şiirlerinin okunduğu programda Yıldızlar bayan ve erkekler kategorilerinde 400 metre koşuları yapıldı. 23 Nisan kutlama programı jimnastik hareketleri ve king boks gösterilerinin ardından okulların bando eşliğinde tören geçişi yapmasıyla sona erdi.

23 NİSAN FESTİVALİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

23 Nisan kutlama programının ardından Bağcılar Meydanı’nda kurulan “23 Nisan Çocuk Festivali”nin açılışı yapıldı. Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan festival 3 gün devam edecek. Festivalde, Tırtıl Dünyası Çadırı’nda palyaço ve maskotlar gösteri yapıyor. Şarkıların söylendiği çadırda, animasyon gösterileri, origami, yüz boyama, balon show, müzikal tiyatro gösterileri yer alıyor.