BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  GÜNCEL

Babaya beraat oğluna 2 kez müebbet!

Annesi Hanıme Aslan’ı öldürüp, koruma polisi Emrah Taşdemir’i şehit eden Dursun Zehir ile oğlunu azmettiricilikle suçlanan baba Hızır Zehir’in yargılanmasına devam edildi.

Abone ol

Adliye önünde başka bir adamla evlendiği gerekçesiyle annesi Hanıme Aslan’ı öldüren Dursun Zehir ile azmettiricilikle suçlanan baba Hızır Zehir’in yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi.

Savcı, sanık Dursun Zehir’in annesini ve koruma polisini öldürdüğü gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, özel güvenlik görevlisini yaraladığı gerekçesiyle de 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken baba Hızır Zehir hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında annesi Hanıme Aslan’ı öldürüp, koruma polisi Emrah Taşdemir’i şehit eden, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin’i silahla yaralayan Dursun Zehir ile oğlunu azmettiricilikle suçlanan baba Hızır Zehir’in yargılanmasına devam edildi.

11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Dursun Zehir ve Hızır Zehir ile avukatlar hazır bulundu. Hanıme Aslan’ın kardeşleri Tayyar Aslan, Arife Terzi ve Reyhan Aytürk de duruşmada katılan olarak yer aldı.

SAVCIDAN DURSUN ZEHİR’E İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Duruşmanın başlamasının ardından Duruşma savcısı Ümit Zafer Çolak esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu belirtti. Savcı, sanık Dursun Zehir’in annesini ve koruma polisini öldürdüğü gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, özel güvenlik görevlisini yaraladığı gerekçesiyle de 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken azmettiricilikle suçlanan baba Hızır Zehir hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

CEZAİ EHLİYETİ VAR

Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu’ndan Dursun Zehir’in ceza ehliyetine ilişkin gönderilen raporu okudu. Raporda Dursun Zehir’in herhangi bir akıl sağlığı ve zeka geriliği olmadığı, cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

“ANNEANNEM TARAFINDAN AZMETTİRİLMİŞ OLDUM”

Duruşmada söz alan sanık Dursun Zehir suçlu olduğunu ve bu nedenle cezaya razı olduğunu belirtti. Dursun Zehir, “Babam beni azmettirmedi. Telefonda anneannem Asiye Aslan ‘ın söylediği ağza alınmayacak kelimeler nedeniyle ben azmettirilmiş oldum. Anneni bilmem ne yaptırıyorum gel kurtar şeklinde sözler söylemişti. Bu nedenle ben bu eylemi gerçekleştirdim” ifadelerini kullandı.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını hazırlayabilmeleri için süre verilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 20 yaşındaki Dursun Zehir’in annesi Hanime Aslan ile polis memuru 26 yaşındaki Emrah Taşdemir’i kasten öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin’i öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 18 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Olay günü eski eşi Hanıme Aslan’ı tehdit etmekten 11 ay hapis cezası alan ve bu cezası ertelenen Hızır Zehir’in ise oğlu Dursun Zehir’i azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edilmişti. İddianamede, Hanime Aslan ile Hızır Zehir’in 2010’da boşandıkları, Hanime Aslan’ın oğlu Dursun Zehir tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla dava açtığı, eski kocası Hızır Zehir’den de hakaret ettiği ve ölümle tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu belirtilmişti.