BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Babasının yanına mı nakledilecek?

Cem Garipoğlu yarın 18 yaşına giriyor. Bu yeni yaş yargılama sürecini nasıl etkiyeyecek? Yargılandığı mahkeme değişecek mi?

Abone ol

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu yarın 18 yaşına giriyor. Bu yeni yaşın yargılanma sürecini nasıl etkileyeceği merak konusu. Hukuk Profesörü Gökçen, 'Babasının yanına nakledilmeyi talep edebilir' dedi.

YETİŞKİN CEZAEVİNE ALINACAK DOLAYISIYLA...

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökçen, yargılamanın başladığı mahkemede bitirildiğini belirterek, "Kişi yetişkin hale gelirse başka mahkemeye gider diye bir şey yok. Yargılaması aynı mahkemede sürer' diye konuştu. 18'ini dolduran hükümlü ya da tutuklunun ıslahevinden yetişkin cezaevine alınacağını belirten Gökçen, 'Babasının yanına nakledilmeyi talep edebilir. Ancak buna karar verecek olan Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'dür. Talebi kabul edilecek ya da reddedilecek diye bir şey yok. Tabii şunu da gözetmek lazım; babası delilleri karartmak suçundan cezaevinde ama çocuk katil zanlısı" diye konuştu.

BUGÜNE KADAR HER YATTIĞI GÜN 2 GÜN SAYILIYORDU

Gökçen, zanlının 18 yaşını dolduruncaya kadar cezaevinde kaldığı her 1 günün 2 gün sayıldığını ifade ederek, yeni yaşının ardından kaldığı süre kadar sayılacağını söyledi.

BABASIYLA AYNI CEZAEVİ İÇİN ENGEL YOK

Eski Bayrampaşa Cezaevi Savcısı Necati Özdemir ise İstanbul'da adi suçluların genellikle Silivri Cezaevi'ne konulduğunu belirterek, Cem'in de buraya nakledileceğini düşündüğünü söyledi. Özdemir, 'Cem babasının yanına naklini isteyebilir. Bunu da yine ayrı kurum değerlendirecek. Bana göre babasıyla aynı koğuşta olmasının sakıncası yok. Erişkinlerin cezaevlerinde sahip olduğu bütün haklara sahip olacak' dedi. (Akşam)