BIST 10.229
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,42
HABER /  DÜNYA

Babadan eylem yapan kızına tepki

Antalya’da bir grup liselinin eyleminde kızını gören bir baba, tepki göstererek kızını olay yerinden uzaklaştırdı.<br/>Antalya Kazım Özalp C...

Abone ol

Antalya’da bir grup liselinin eyleminde kızını gören bir baba, tepki göstererek kızını olay yerinden uzaklaştırdı.
Antalya Kazım Özalp Caddesi’nde bir grup lise öğrencisi, Gazi Anadolu Lisesi’ndeki etek yasağı, Milli Eğitim Bakanlığının devamsızlıkların 10 güne düşürülmesi ile 2 gün üst üste okula gidilmese disipline verilmesini protesto etti. Öğrenciler Cumhuriyet Meydan’ına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada açıklama yapan öğrenciler, Gezi Parkı olaylarında ölen kişilerin faillerinin yargılanmasını isterlerken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu okul geçme notunun 50 olarak düzenlenmesi ve devamsızlığın 10 güne düşürülmesine karşı olduklarını ifade ettiler. Basın açıklamasının ardından liseli öğrencileri yere uzanıp uyudu. Yaşanan olaylar karşısında bugüne kadar sürekli uyutulduklarını belirten öğrenciler, “Kurallara uymuyoruz, hepimiz uyuyoruz” diye sloganlar attı.

BABADAN KIZINA EYLEM TEPKİSİ
Cumhuriyet Meydanı’ndan geçen bir baba kızının eyleme katıldığını görünce kızına tepki gösterdi. Ç.Ö. adlı baba S.Ö adlı kızını eylem yerinden uzaklaştırırken şunları söyledi:
“Bu çocukların yaşları henüz çok küçük. Eyleme karşı değilim ama bu çocukların böyle bir eylem yapmasını asla doğru bulmuyorum. Çocuklarımızın düşünceleri temiz ancak düşünceleri başka yöne çekilebilir. Bu çocuklar sosyal ağlar üzerinden yönlendiriliyor. Çallıdaki olaylar buna örnektir.”
Bir süre daha eylemlerini sürdüren lise öğrencileri olaysız bir şekilde dağıldı.