BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.409,44
HABER /  DÜNYA

New York temaslarını Twitter’dan yazdı

Cumhurbaşkanı Gül, New York temaslarıyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı.<br/>Cumhurbaşkanı Gül, Twitter sosyal medya üzerinden yapt...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, New York temaslarıyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül, Twitter sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ABD düşünce kuruluşlarının dış politikaya etki ettiğini söyleyerek, ABD dış politikasına etki eden kurumlardan biri olarak Dış İlişkiler Konseyi (CFR) olduğunu kaydetti.
Gül, “Dün sabah dış İlişkiler Konseyi’nde ilgiyle izlenen bir konuşma yaptım. Konuşmadan sonraki soru cevap kısmı da çok hareketliydi” dedi.

’’ÇOK PRESTİJLİ BİR YERDE’’
Ayrıca Gül, Türk evinin Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında olduğunu belirterek, “Türk evi çok prestijli bir yerde. Aynı bölgede sadece ABD’nin temsilciliği var. Vaktiyle rahmetli Çağlayangil büyük bir hoşgörü ile aldırmış” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül, son 5 yıl içinde 20 bin Ahıska Türkünün ABD’ye gelerek yerleştiğini aktararak, New York’a gittiğinde Ahıska Türkleri ile görüştüğünü belirtti. Gül, ABD’de Türk vatandaşları ile de bir araya geldiğini sözlerine ekledi.
(İHA)