BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.385,57
HABER /  DÜNYA

Cemaate yaylım ateşi: 3 ölü, 1 yaralı

Konya’da akli dengesi yerinde olmayan bir kişi, katliam yaptı. Hadim ilçesine bağlı Yelmez köyünde eline av tüfeği alan meczup, Cuma namazın...

Abone ol

Konya’da akli dengesi yerinde olmayan bir kişi, katliam yaptı. Hadim ilçesine bağlı Yelmez köyünde eline av tüfeği alan meczup, Cuma namazından çıkan cemaate rastgele ateş açtı. Saçmaların hedefi olan kişilerden 3’ü hayatını kaybetti. Saldırıda bir kişi de yaralandı.
Olay, Cuma namazı sonrası Yelmez köyü camisi yanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, camiden çıkan Mehmet Ali Ayrancı evine doğru giderken, psikolojik sorunları olduğu belirtilen M.E. evinin balkonundan av tüfeği ile ateş etti. Vurulan Mehmet Ali Ayrancı yere düşerek olay yerinde hayatını kaybetti. Ayrancı’nın vurulduğunu gören oğlu Mehmet Ayrancı arkasından koşarak babasına yardım etmek istedi. Bu sırada M.E, Mehmet Ayrancı’ya da ateş etti. Mehmet Ayrancı’nın vurulduğunu gören amcası Nurettin Ayrancı ve yanında bulunan Mehmet Oruç da yardım etmek isterken M.E’nin tüfekle tekrar ateş etmesi sonucu vurularak yaralandı. Yaralanan Mehmet Ayrancı, Nurettin Ayrancı ve Mehmet Oruç köye çağrılan ambulanslarla Hadim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

UZUN MÜDAHALE SONUCU HAYATA DÖNDÜ
Yaralılardan Mehmet ve Nurettin Ayrancı burada hayatını kaybederken, durumu ağır olan Mehmet Oruç Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Valilik’ten yapılan açıklamada hayatını kaybettiği belirtilen Mehmet Oruç’un yapılan müdahalelerle tekrar hayata döndürüldüğü ve ameliyata alındığı öğrenildi. Oruç’un durumunun kritik olduğu belirtildi.
Olay sonrası bir süre direnen ve eve kimseyi yaklaştırmayan zanlı M.E. ise, jandarma ekipleri tarafından bir anlık dalgınlığından istifade edilerek yapılan baskınla yakalandı. Zanlı ile birlikte cinayette kullandığı av tüfeği de ele geçirildi. Zanlı jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.E’nin eşinin de bir süre önce kendisini terk ettiği öğrenildi.
Cinayetlerle ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)