BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Babacan’dan reformlara devam mesajı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin Avrupa’da gıpta ile izlendiğini fakat bunun kendilerini rehavete düşürmemesi gerektiğini belirt...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin Avrupa’da gıpta ile izlendiğini fakat bunun kendilerini rehavete düşürmemesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de sürekli reformlara devam etmeliyiz” dedi.
Geniş bir heyetle birlikte Paris’e gelen Babacan toplantının bu yılki ana unsurunun insan olduğunu ifade ederek, “Bugün OECD Toplantıları vesilesiyle Paris’teyim geniş bir heyetle beraber. Bu yıl ki toplantıların ana temasında insan unsuru var. Özellikle istihdam, insan hakları konusunda, eşitlik konusunda yaklaşımlar ve tabi ki güven. Bu unsurlar işleniyor. Aslında burada konuşulan konuların birçoğu Türkiye’de özellikle şu son kriz döneminde çok ağırlık verdiğimiz konular. Biz hep insan dedik, güven dedik, istihdam dedik. Biliyorsunuz Türkiye’de işler iyi gidiyorsa bu unsurları ortaya çıkarmamızın doğal bir sonucu bu” dedi.

"4 YILDA 4 MİLYON 800 BİN İSTİHDAM OLUŞTURDUK"
Avrupa’daki birçok probleme rağmen Türkiye’nin iyi durumda olduğunu kaydeden Babacan, “Aslında birçok ülkenin sıkıntı yaşadığı bir dönemlerin burada konuşulduğu bir dönemdi. Pek çok problem alanında Türkiye’nin oldukça iyi bir durumda olduğunu görüyoruz, izliyoruz bu da bizi sevindiriyor. Ama bir andan da dünyadaki problemlerin aslında daha ne kadar yoğun bir şekilde devam ettiğini, derin bir şekilde devam ettiğini gördüğümüzde de ihtiyatlı bir şekilde hareket etmemiz gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor. Biliyorsunuz Türkiye’de biz son 4 yılda 4 milyon 800 bin kişilik bir ilave istihdam oluşturduk. Tek başına bu rakam dahi OECD üyesi ülkeleri şaşırtacak ve gıptayla Türkiye’yi izlemelerini sağlayacak bir rakam. Öte yandan Türkiye’deki büyüme hızı, enflasyonla mücadelede sağladığımız başarı, Türkiye’nin kamu borcu düşerken büyümeyi sağlayabilmesi bütün bunlar burada tabi son derece takdir topluyor, ilgiyle izleniyor” dedi.
Toplantıya katılan ülkelerin temsilcileriyle kısa kısa konuşmalar yaptıklarını da ifade eden Babacan, Türkiye’nin pek çok alanda başarı örneği olarak gösterildiğini belirterek, “Buraya katılan ülkelerin birçoğunun temsilcisi yıllardır tanıdığımız kişiler. Tabii yeni göreve gelen bakanlar var. Onlarla da tanışıyoruz, sohbet ediyoruz. Ama pek çok ülkeyle kısa kısa ikili temaslarımız oldu. Gerçekten pek çok alanda yapılan bir başarı örneği olarak gösteriliyor. Ama bu bizi rahatlığa rehavete sürüklememeli. Sürekli daha iyisi için çalışmalıyız. Sürekli reformlara devam etmeliyiz Türkiye’de. Yapısal reformlar önümüzdeki dönemde son derece önemli olacak” şeklinde konuştu.
(İHA)