BIST 10.630
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.431,88
HABER /  DÜNYA

Ve içki yasağı yabancıları böldü

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan yabancı uyruklu bayanlar içki yasağını değerlendirdi. Kimi bayanlar yasayı desteklerken, kimileri yasağın i...

Abone ol

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan yabancı uyruklu bayanlar içki yasağını değerlendirdi. Kimi bayanlar yasayı desteklerken, kimileri yasağın insan özgürlüğünü kısıtladığını savundu.
Didim’de yerleşik olarak yaşayan yabancı uyruklu bayanlar 22.00 ila 06.00 saatleri arasında bakkal, büfe ve marketlerde içki satışının yasaklanması kararını desteklerken, kimileri karşı çıktı. Didim’de yerleşik olarak yaşayan Sue Gren, içki yasağıyla ilgili alınan yasakların İngiltere’de de olduğunu ifade ederek, “İngiltere’de aynısı var; iyi oldu. Bizim için sorun yok; barlarda bu yasak yoksa sıkıntı olmaz” dedi. Susan Golding adlı vatandaş ise yasağın uygulanmasının iyi olduğunu dile getirdi.
Didim’de yaşayan Lyn Cole ise yasak kararı alınmasını eleştirerek, “Bazı insanlar belirlenen saatlerde çalışıyor, bu saatten sonra içki içmek isteyebilir ama yasak var. Çalışan insanları da düşünmek lazım; ayrıca işletmeler açısından bu yasak iyi olmadı. Ayrıca, içkilere sürekli zam yapılması da hoş değil" ifadelerini kullandı.
(İHA)