BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Baba kurbanı aile toprağa verildi

Kayseri'de eşini ve 4 çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden baba ile ailenin diğer üyelerinin cenazeleri Pınarbaşı ilçesine bağlı Gazi köyünde toprağa verildi.

Abone ol

KAYSERİ'de Nuri Duran, eşi Özlem, çocukları Kemal (7), Yiğit (6), Mert (3) ve Rüya (1) için köy mezarlığında öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Ailenin bütün üyeleri için tek tek kılınan namazın ardından cenazeler, burada defnedildi.

Dün Nuri Duran’ın geçirdiği cinnet sonrası eşi ve 4 çocuğunu öldürüp intihar etmesinin ardından cenazeler, bugün gözyaşları arasında Pınarbaşı İlçesi’nin Gazi Köyü’nde yan yana toprağa verildi. Yapılan soruşturma ise Nuri Duran’ın 4 yıldır psikolojik tedavi gördüğü, madde bağımlısı olduğu için yeşil reçeteyle katılan ağır depresyon ilaçları aldığı; babası Kemal Duran’ın da 1955 yılında İstanbul’da cinayet işlediği ileri sürüldü.

Nuri Duran (36), eşi Özlem (30), çocukları Rüya (1), Mert (3) Yiğit Talha (5) ve Kemal’in (7) cenazeleri, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün saat 06.00’da otopsinin bitmesinin ardından, iki araçla Pınarbaşı İlçesi Gazi Köyü’ne getirildi. Cenazelerin getirilmesiyle birlikte köyün camisi önünde 8 çocuk annesi, babaanne Çiçek Duran, "Oy kuzularım, torunlarım oy. Beni de götürseydiniz. Başım alıp nereye gideyim” ağıtları yürekleri dağladı.

ÇOCUKLARINA ÇOK DÜŞKÜNDÜ

Bu arada ilçeye bağlı Sıradan Köyü’nden olan anne Özlem Duran’ın kendi köyüne gömülmesi yolundaki yakınlarının isteğine Duran ailesinin, "Gelinimizi çocuklarından ayırmayın” itirazının ardından, aynı mezarlığa gömülmesi kararlaştırıldı.

Gazi Köyündeki Duran ailesinin yakınlarından bazıları, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Karısı ve çocuklarına kıyan Nuri, babası Kemal’i genç yaşta kaybetmişti. Karısı Özlem’i kaçırmış, 7 ay imam nikahı ile yaşadıktan sonra oğulları Kemal’in doğumundan 2 ay önce, yani 8 yıl önce resmi nikah kıydırmışlardı. Karısıyla severek evlenen Nuri, çocuklarına da çok düşkündü. Karısından sonra çocuklarını öksüz kalmasınlar diye öldürmüş olabilir” değerlendirmesinde bulundular.