BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  DÜNYA

Oscar Selfie'sinin şoke eden gerçeği

Bu yıl 86’ncısı düzenlenen Oscar Ödülleri'nin tartışmasız en çok konuşulan konusu Ellen DeGeneres’in paylaştığı selfie fotoğrafı oldu.

Abone ol

Ünlü şovmenin Galaxy Note 3 çekip paylaştığı selfie fotoğrafının, tüm zamanların en çok retweet alan tweeti olmasıyla tartışmalar başladı. 

DeGeneres, Bradley Cooper’ın çektiği, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey, Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin yer aldığı fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı. Bu kare birkaç saat içinde 2.5milyon kez kez retwit edildi. Önceki rekor 1milyon kez paylaşılan ABD Başkanı Barack Obama’nın tekrar seçildiğinde Michelle Obama’yı kucakladığı fotoğraftaydı. 
screen-shot-1435-05-03-at-3.31.50-pm.png

VİRAL REKLAM MI YAPILDI?

Törene damga vuran fotoğrafın yeni nesil reklam yöntemlerinden viral olup olmadığı tartışma başlattı.

Virüse benzetilen bu yöntemle reklamfirma tarafından çektiriliyor. Çoğunlukla videodan oluşan viral reklam, video paylaşımsitelerinde yayılıyor. Nokia rakibi Samsung’a Twitter üzerinden gönderme yaptı. Nokia’nın ABD’deki Twitter hesabından “Bu Bulanık fotoğrafı kaldır Ellen” yazıldı.

COCA-COLA ROL ÇALDI

Öte yandan Coca-Cola da ürün, logo yerleştirmeyi en etkili kullananmarka oldu. DeGeneres’in izleyicilere dağıttığı pizza kutularının yan tarafında logosu yer alan Coca-Cola böylece ekranda rol çaldı. Nielsen’e göre geçen yıl 40.3milyon kişi televizyondan Oscar Ödül Töreni’ni izlemişti.

ABC İLE 10 TWIT İÇİN ANLAŞMIŞTI

Sunucu DeGeneres’in törende Samsung Galaxy Note 3 ile dolaşması elbette sponsorluk anlaşmasının bir parçasıydı. Samsung, törenin yayıncısı ABC ile ünlülerle çekilen 10 fotoğrafın, Oscar ödüllerini veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin Twitter hesabında yayınlanması için anlaşmıştı. Şirket törende yeni telefonu Galaxy S5, Gear 2 akıllı saat ve ekranı kıvrılabilen TV’yi de tanıttı.
bhyxjnfiuaa8us2.jpgTüm dünyada paylaşma rekorları kırılan Ellen DeGeneres'in paylaştığı 'Selfie' pozunun arkadan çekişmiş versiyonu da ortaya çıktı.