BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  POLİTİKA

Baba Haberalın oyu da MHPye

Oğlu MHP MYK'sına giren Başkent Üniversitesi Rektörü Haberal'ın son seçimlerde oyunu MHP'ye verdiği ortaya çıktı

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP'nin son kongresinde oğlu parti MYK'sına seçilen Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal da MHP'li. Ergenekon sanıklarından Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal 2007 genel seçimlerinde MHP'ye o verdiğini günlüğüne yazdı.

3’üncü Ergenekon iddianamesinde Haberal’ın Mutlukent sitesinde yapılan ev aramasında bulunan bloknottaki bilgiler yer aldı. Deliller arasında gösterilen 88 sayfalık defterin bir bölümünde Haberal 2007 genel seçimlerinde MHP’ye oy verdiğini anlatan şu bölümü yazdı:

“Diğer taraftan bizler de aman ülke bölünüyor, terör birçok vatandaşımızı katlediyor, ülkenin geleceği tehlikede, cumhuriyet gidiyor diyerek, Cumhuriyet ve önce vatan toplantıları düzenliyoruz, ben adeta muhalefet yapan kişi, Kanal B de en muhalif kanal diye görülmekte, Başbakan bana yönelik genelgeler çıkarmakta, ben de onları iptal ettirmeliyim. İşte bu şartlarda Türkiye bugün seçime gidiyordu. Ben oyumu MHP sine verdim. Oyumu Ulubatlı Hasan İlkokulu 4523 nolu sandıkta kullandım. Saat 17:00 de sandıklar açılmaya başlandı. İlk sonuçlar benim için şaşırtıcı olmuştu. O şikayet eden, ağlayan, sokaklara dökülen insanlar adeta yön değiştirmişti. Anlıyordum ki bu seçim Menfaat seçimi olmuş. Ülke düzelmemiş. Çıkar düşünülmüş”

Haberal aynı bloknotta Anayasa Değişikliği referandumunda da Hayır oyu kullandığını yazıyor.