BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

İnternet andıcında sürpriz gelişme

İnternet andıcı tartışması farklı bir sürece doğru gidiyor. Asker son cevabında topu Ecevit'e atmıştı ama..

Abone ol

Askerin işaret ettiği andıç Başbakanlık'ta bunumadı. Genelkurmayın andıca gerekçe gösterdiği 2000 tarihli belgeyi arşivde bulamayan Başbakanlık, tarih ve sayı numarası istedi.

Taraf gazetesinden Mehmet Baransu imzalı haber Ankara kulislerini yeniden ısıtacak gibi.. Gazete "Öyle bir emir bulunamadı" manşetiyle okurların karşısına çıktı. Sancılı geçen asker-hükümet ilişkilerine internet andıcı tartışması eklendi..

ARŞİVLER İKİNCİ KEZ TARANDI

Genelkurmay, internet üerinden psikolojik harp yürütülmesini öngören andıcın, 2000'de dönemin Başbakanı Ecevit'in direktifiyle hazırlandığını açıkladı. Başbakanlık görevlileri, bu açıklamanın yapıldığı cumartesi günü arşivleri bir kez daha gözden geçirdi.

ASKERİN YANITI BEKLENİYOR

Ancak internet andıcına dayanak gösterilen hiçbir genelge, talimat ya da emir bulunamadı. Başbakanlık, Genelkurmay'a bir kez daha resmî yazı yazarak, belgenin tarih ve sayı numarasını sordu.

Söz konusu internet siteleri 2007 tarihli 5651 sayılı yasaya uyum sağlamak maksadıyla yeniden düzenlenmiş ve daha sonra tümüyle iptal edilmiştir" açıklaması üzerine arşivlerini Cumartesi günü tekrar kontrol eden Başbakanlık görevlileri direktif belgesine rastlamamıştı.

Başbakanlık arşivinde tüm belgeler kayıt altında tutulduğu için Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelecek olan cevap yazısına göre Adli Müşavir Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun yaptığı açıklamanın doğru olup olmadığı ortaya çıkacak.