BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Baba Arslan inanamıyor

Avukat Alparslan Arslan'ın Elazığ'da yaşayan babası, İlköğretim Müfettişi Arslan olanlara inanamıyor!

Abone ol

DANIŞTAY'a dün sabah saatlerinde silahlı saldırı gerçekleştiren İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Alparslan Arslan'ın Elazığ'da yaşayan babası, İlköğretim Müfettişi İdris Arslan, olayı gittiği Karakoçan İlçesi'ndeki okulda denetim görevi yaparken öğrendi. Avukat Arslan'ın babası İdris Arslan, 'Oğlumla zaman zaman görüşüyorduk. Böyle bir şeyi nasıl yaptı anlamıyorum' dedi. Alparslan'ın komşuları ise ailenin dindar olduğunu ve mütevazı bir yaşam sürdüklerini söyledi.

Elazığ'ın Doğukent Mahallesi 18. Sokak 53 Numara'da eşi Hatice, çocukları Hilal, Ayşe ve Elifnur ile birlikte yaşayan baba İdris Arslan, oğlu Alparslan Arslan'ın Danıştay 2. Dairesi'ne yaptığı silahlı saldırı olayını duyunca şok geçirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Müfettiş olarak görev yapan İdris Arslan, saldırıyı Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda denetim görevi yaptığı sırada öğrendi. Arslan, olayı duyar duymaz Elazığ'a döndü. Kapılarını kapatan ve kimseyle görüşmeyen baba Arslan'ın, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ifade vereceği öğrenildi. Elazığ'da özel ticarethanelerde çalışan İkisi başörtülü, biri lise öğrencisi 3 kızı ve 1 oğlu bulunan baba İdris Arslan, oğlunun böyle bir saldırıyı yapabilecek karekterde olmadığını söyledi. İdris Arslan, 'Oğlumla zaman zaman görüşüyorduk. Böyle bir şeyi nasıl yaptı anlamıyorum' diye konuştu.

Oğlu Alparslan Arslan'ın herhangi bir tarikatın üyesi olmadığını belirten İdris Arslan, 'O böyle bir şeyi yapamaz. Oğlum belki de kimliğini kaybetmiştir. Kendisi hiçbir tarikata üye değildir. Oğlum, orta öğretimini Karakoçan'da tamamladı. Üniversiteyi ise İstanbul'da bitirdi. Kendi halinde bir kişidir. Onunla en son 3 gün önce görüştüm. Dün 2 kez aradım ancak ulaşamadım. Ben de arkadaşlarını ardım. Onlar da bana Alparslan'ın nerde olduğunu bilmediklerini söylediler. Eğer oğlum böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiyse çok yazık olur. Çünkü benim tek oğlumdu' açıklamasında bulundu.

Arslan Ailesi'nin komşuları ise yaşanan olaya hala inanamadıklarını belirterek, 'Çok iyi insanlardı. Avukat olan oğulları zaman zaman babasının evine gelirdi. kendi halinde bir ikişiydi. Nasıl yapmış böyle bir şeyi inanamıyoruz' dediler.

Bu arada, Alparslan Arslan, Bingöl'ün Kiğı İlçesi Nacaklı Köyü Nüfusu'na kayıtlı. 1977 doğumlu Arslan, İstanbul Barosu'na bağlı olarak avukatlık görevini yürütüyordu.

Tercüman