BIST 10.629
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL

Baba affetti ama mahkeme affetmedi

Silahlı çatışmada oğlu öldürülen baba oğlunun katilini affetmi ama mahkeme affetmedi

Abone ol

Ölen mezarda, öldüren cezaevinde. Ben şimdi hayatını bu gençlere adayan bir eğitimci olarak hangisine yanayım.

Trabzon'da Ocak ayında bir bar önünde çıkan silahlı çatışmanın ortasında kalarak hayatını kaybeden 24 yaşındaki Berkay Akdeniz'in babası Ufuk Akdeniz, mahkemede ders verir gibi konuştu. Baba Akdeniz, "Tartışan ve kavga edenler hayatta, olayla ilgisi olmayan benim oğlum hayatta değil. Ölen mezarda, öldüren cezaevinde. Ben şimdi hayatını bu gençlere adayan bir eğitimci olarak hangisine yanayım" diye konuştu. Akdeniz, oğlunun katil zanlısı gençle ilgili şikayetinden vazgeçti, ama zanlı 16 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın bugün karar duruşması yapıldı. Son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Turgut S. (23) elindeki silahın yanlışlıkla patlaması sonucu tanımadığı birinin ölümüne neden olduğu için çok pişman ve üzgün olduğunu söyledi.

ONLAR BENİM ESERİM

Öğretmen Ufuk Akdeniz, oğlunun hiç tanımadığı bir kişinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmesinin yıllarca üzüntüsünü yaşayacağını belirterek, "29 yıllık eğitimciyim. Çok sayıda genç yetiştirdim. Ne yazık ki bir babanın yaşamaması gereken en büyük acıyı yaşadım. Hala yaşıyorum. Ben hayatımı ve ömrümü bu gençlere adadım. Onların hep iyi ve en güzel yerlerde olmaları için çalıştım. Onlar benim bu hayattaki en büyük eserlerim" dedi.

HANGİSİNE YANAYIM

Acılı baba Akdeniz, "Onların en önemlisi oğlum Berkay'dı. Onunla baba-oğuldan ziyade müthiş bir arkadaştık. Ama şimdi o yok. Neden yok diye her gün düşünüyorum. Sonuç bir hiç uğruna yok. Birileri tartışıyor, kavga ediyor ve benim oğlum ölüyor. Tartışan ve kavga edenler hayatta ama hiç alakası olmayan benim oğlum hayatta değil. Ölen mezarda, öldüren cezaevinde. Ben şimdi hayatını bu gençlere adayan bir eğitimci olarak hangisine yanayım" diye konuştu.

ZANLIYA DA ÜZÜLÜYORUM

öOğlunun katil zanlısı olarak cezaevinde yatan Turgut S.'nin durumuna da üzüldüğü vurgulayan Ufuk Akdeniz, "Ben hiçbir gencin ölmesine ve bu duruma düşmesine dayanamam. Benim oğlum hayatının baharında yaşamını yitirdi. Ben her sabah okula gitmeden mezarı başına gidip ağlıyorum. Cezaevindeki çocuğun durumu da beni gerçekten üzüyor. Belki o 5 yıl sonra cezaevinden çıkarak babasının yanına dönecek. Hatta birlikte aynı sofrada yemek yiyecekler. Tabii ki bu durum beni asla kızdırmaz ve üzmez, aksine mutlu eder. Vicdanen bu olayın bir kaza olduğuna inanıyorum. Belki de bütün bu hassasiyetim bundandır" dedi.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Adam öldürmek" suçundan yargılanan oğlunun katil zanlısı Turgut S.'den şikayetçi olmadığını da vurgulayan Ufuk Akdeniz, "Ben onu affetsem ve şikayetimden vazgeçsem dahi adalet ceza verecek. O bir suç işledi ve işlediği suçun cezasını çekecek. Ama bundan sonrası onun için çok önemli. Yaptığının ne denli yanlış olduğunun farkına varacak. Umarım cezaevinden çıkınca vatana ve millete faydalı biri olur" diye konuştu.

Mahkeme heyeti zanlı Turgut S'yi Kasten adam öldürmek suçundan önce 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra tutuklu sanığı iyi halden 16 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.