BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'ı kim güldürdü?

Şike Davası'nın görüldüğü mahkeme salonunda yaşanan bir olay Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ı güldürdü.

Abone ol

Erman Toroğlu'nun avukatının şikayetçi olarak salonda hazır bulunduğunun açıklanması Aziz Yıldırım'ı güldürdü.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, yapılan yoklamanın ardından iddianamenin TRT spikerleri tarafından okunmasına geçildi. Duruşmada müşteki TFF adına iki avukat hazır bulunurken, spor yazarı Erman Toroğlu'nun avukatı da müdahillik talebinde bulunmak için salonda hazır bulundu. Erman Toroğlu'nun avukatının, şikayetçi olarak salonda hazır bulunduklarını söylemesi üzerine tutuklu sanıklardan Aziz Yıldırım'ın güldüğü gözlendi.

Mahkeme başkanı, duruşmada iddianameyi okumaya geçeceklerini, iddianame okuma işleminin tamamlanmasının ardından yargılamaya Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda devam edeceklerini belirtti. Bu sırada söz alan Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya, "İddianamenin okunmamasını talep ediyoruz. Okunacaksa da zamandan kazanmak için özetle okunarak okunmasını istiyoruz" dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, yargılamayı süratle yapmaya çalışacaklarını, bu konuda avukatların da kendilerine yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. Takımların 100 yıllık değerler olduğunu ifade den Ekinci, "Biz takımları değil, iddianamede yer alan şahıslara ilişkin iddiaları yargılıyoruz" dedi. Ekinci şöyle konuştu:

"Biz haftaya duruşmaya Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda devam edeceğiz. Mart ayında 15 gün boyunca bu duruşmayı yapmayı planlıyoruz. CMK'da yer alan hükümler açık. Ondan ötürü iddianame okunacak. Bu konuda mahkememiz kararını vermiştir. Biz hızlı bir şekilde yargılamayı yapmaya çalışacağız. Siz de hızlı bir yargılama yapmamızı istiyorsanız bu konuda bize yardımcı olun. Bu dava Türkiye kamuoyunda çok tartışılan bir dava. Biz burada iddianameye bağlıyız. Biz iddianamede yer alan iddiaları yargılıyoruz, takımları değil. Takımlar 100 yıllık değerlerimiz. Gerçekte varsa, yanlışlıkta varsa bunları bulup ayıklayarak karar vermek görevimiz."