BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.446,88
HABER /  GÜNCEL

Kaçak mazot işini böyle abartmış

Ankara'da uzun süredir jandarma tarafından takip edilen akaryakıt istasyonunda, yer altına saklanmış 70 tonluk depo ele geçirildi

Abone ol

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde polis ve jandarma ekiplerinin koordineli olarak düzenlediği operasyonda, üzerine 10 tona yakın odun yığılan yerin 7 metre altında 50 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Bir ihbari değerlendiren Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takibe aldığı benzin istasyonuna gece bir tankerin geldiğini tesbit etti. 06 BG 6949 plakalı tankerden boşaltma yapılırken, polis ve jandarma ekipleri baskın yapıtı. Operasyon kapsamında araçtaki ürüne ilişkin irsaliye ve fatura belgeleri, işletme yetkilisi tarafından ibraz edilemeyince olay yerine Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) denetçileri çağrıldı.

TANKERDE YAĞ, DEPODA SOLVENT

Yapılan incelemede tankerde 10 numara yağ olduğu, toprak altındaki 70 tonluk depodaki solventle birleştirip, depo üzerinde kurulan mikser düzeneği ile karıştırılarak kaçak mazot elde edildiği tesbit edildi. Yapılan marker testinde, akaryakıtın solvent ve 10 numara yağ karışımından elde edildiği belirlendi. Benzin istasyonu pompalarına 50 metre uzaklıkta üzerinde 10 tona yakın odunun yığıldığı, topraĞın 7 metre altında bulunan 70tonluk depo ise Gölbaşı Belediyesi'nden gelen dozer ve kepçelerle kazılarak ortaya çıkarıldı. Bugüne kadar Gölbaşı'nda bulunan en büyük kaçak mazot deposu olduğu belirtildi.

Kazıda, uzaktan kumandalı elektronik düzenek ile kapalı devre uzaktan kumanda sistemi ve içerisinde 50 bin litre kaçak akaryakıt bulunan gizli bir akaryakıt tankı ortaya çıktı. kaçak mazot ile ilgili tanker şoförü gözaltına alındı, ancak sorgusundan sonra serbest bırakılırken, toprak altında çıkarılan yakıt deposu ise kullanılamaz hale getirildi. Kazı çalışması sonucu tespit edilen elektronik düzenek ve uzaktan kumanda sistemine de el konuldu.
Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

1 AY ÖNCEKİ OPERASYONDA DEPO BULUNAMADI

Bir ay önce de yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu polis ve jandarma ekiplerince aynı benzin istasyonunda arama yapılırken, kaçak depo bulunamamıştı. Bir aydır takibe alınan benzin istasyonuna akşam gelen tanker, kaçak mazot için yeraltına yerleştirilen deponun yerini belli edince, polis ve jandarma operasyon yaptı.