BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Aziz Yıldırımdan müthiş prim

Aziz Yıldırım öyle bir prim teklifinde bulundu ki, futbolcular mest oldu. Denilen şu; başkan prim sisteminde de devrim yaptı.

Abone ol

Camiaya 3 yılda üst üste 3 şampiyonluk sözü veren F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, işini kolaylaştırmak için prim sisteminde devrim yaptı.

Yıldırım ile teknik direktör Christoph Daum, önceki gün Alman çalıştırıcının oğlu Marcel’in rakip analiz etme görevine resmen başlaması için biraraya gelirken, prim konusunu da masaya yatırdılar. Toplantıda Marcel’in görevi üzerinde anlaşma sağlanırken Yıldırım’ın prim için sunduğu rakam da Daum’un aklını başından aldı.

GÖZLERİ KAMAŞTIRAN TEKLİF

LİGDE 4 maçta 4 galibiyet alan takımdan oldukça memnun olan Yıldırım, Daum’a “Bu yıl çok önemli. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapacağız. Bu yıl prim sistemi farklı olsun. Takım 1-2 puan fark etmez ligi önde götürsün, 2.5 milyon doları devre arasında bölüşsünler. Eğer ligi de şampiyon bitirirlerse, bir 2.5 milyon dolar daha alıp, toplam 5 milyon dolar kazansınlar. (Adam başı yaklaşık 170 bin dolara geliyor) Ayrıca UEFA ve derbi maçlar için ekstra primler de vereceğiz” teklifini sundu.

5 MİLYON DOLAR

YILDIRIM’IN bu 5 milyon dolarlık göz kamaştırıcı teklifi, oyuncuların da gözünü döndürdü fakat dağıtılış şekli pek akıllarına yatmadı. Futbolcularla bir toplantı yapan Daum, “Biz maç başı prim istiyoruz” yanıtını alınca, çıkmaz sokağa girildi.

Futbolcular prim sisteminin neden böyle olmasını istediklerini ise şöyle anlattı: “Biz transfer taksitlerimizle önemli harcamalarımızı yapıyoruz. Güncel hayatımızı ise aldığımız primlerle yürütüyoruz. Bu yüzden maç maç prim alsak çok daha iyi olur.” Önümüzdeki günlerde oyuncuların da isteğini dikkate alacak olan yönetim, Daum’la da görüşüp, milli maçlar sonrası durumu netleştirip, prim sistemini karara bağlayacak.

PEKİ YA CEZA SİSTEMİ?

YILDIRIM-Daum zirvesinden çıkan ceza yönetmeliği ise can yakacak türden. Davranış bozukluğu, disiplinsizlik, saha içerisinde hakemle uğraşma ve kart görme cezası için şimdilik belirlenen aralık 500 ila 5 bin dolar arası.
Tecrübeli teknik adam bugüne kadar oynanan 9 resmi maç öncesi yaşananları da (Otobüsün kalkış saatine, yemek saatine gecikmek. Sponsor firmanın kıyafetlerini giymemek, belirtilen kurallara uymamak) kara kaplı defterine bir bir not etmişti. Bu nedenle futbolculara ilk gelecek primden bazı kesintiler olacak. Oyuncular “bu kesintini nedeni nedir” diye sorduklarında ise Alman hoca defterdeki notları gösterecek.
(Feridun Niğdelioğlu- Vatan)