BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Azeri hasta Türkiye'de şifa buldu

Karaciğer hastası olan ve Azerbaycan'da 12 yıldır iyileşemeyen Vagif Ahmedov Türkiye'de şifa buldu.

Abone ol

Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Kuzey Bölgesi temsilcisi Vagif Ahmedov, Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, oğlu Ziya Ahmedov'dan (24) yapılan karaciğer dokusu nakliyle sağlığına kavuştu.

Ahmedov, yaptığı açıklamada, 12 yıldır karaciğer hastası olduğunu, daha önce İran, Rusya ve İsrail'de tedavi gördüğünü söyledi.

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı ile irtibata geçerek, Erzurum'a geldiğini anlatan Ahmedov, ''Türk devletinde ameliyat olmak istedim. Çok sağolsunlar başarılı bir ameliyat oldu. Ben çok ülkeye gittim. Bu ilgiyi, samimiyeti hiçbir yerde görmedim. Türkiye'yi sağlık alanında başka ülkelerle de mukayese etmem mümkün değil'' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE YENİ BİR HAYATA KAVUŞTUM

Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin yüksek seviyede olduğunun altını çizen Ahmedov, şunları kaydetti:

''Azerbaycan'da hala nakil ameliyatı yapılamıyor, hatta hepatit merkezi bile yok. İran'da, Rusya'da ameliyat yapıyorlar, ama Türkiye seviyesinde değiller. Ben Türküm ve Türk doktorlarına güvendiğim için burayı tercih ettim. Sağlığım çok iyi. Bana yeni bir hayat verdiler. Öz vatanım sayılan Türkiye'de yeni bir hayata kavuştum. Türk doktorlarına minnettarım.''

Azerbaycan'a sağlıklı bir şekilde dönmeyi hedeflediğini belirten Ahmedov, ''En çok patlıcan dolması yemesini özlemiştim. Sağlığıma kavuştum. Ülkeme dönünce ilk işim patlıcan dolması yemek olacak'' ifadesini kullandı.

Rena Ahmedov da eşinin ameliyattan sonra hızlı bir şekilde iyileşme süreci yaşadığını söyledi.

2.5 AYDA 9 KARACİĞER NAKLİ YAPTIK

Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aydınlı da Vagif Ahmedov'un hem internetten araştırarak hem de daha önce ameliyat olan hastalardan bilgi edinerek, kendisiyle irtibata geçtiğini söyledi.

Ahmedov'un tetkiklerini yaptıktan sonra oğluyla doku nakli için uygun olduğunu saptadıklarını ifade eden Aydınlı, ''Oğlu vericisi oldu. Ameliyatını gerçekleştirdik. Vagif Beyin sağlığı çok iyi. Yakında taburcu etmeyi düşünüyoruz'' dedi.

Azerbaycan'da önde gelen insanlardan birisi olan Ahmedov'un her türlü imkana sahip olmasına rağmen Türkiye'yi tercih ettiğine dikkati çeken Aydınlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendisi Rusya'ya, İsrail'e gitmiş. Oralarda da ameliyat olabilirdi. Ama bizim kliniğimizi gördükten sonra bize çok güvendiğini, bizim burada ameliyat olmak istediğini söyledi. Biz de ameliyat ettik. Yaklaşık 2.5 ayda 5'i canlıdan dokuz karaciğer nakli yaptık. Dört böbrek nakli gerçekleştirdik. Yeni hizmet binamıza taşındıktan sonra bu sayı çok daha artacaktır.''