BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  POLİTİKA

4+4+4 Genel Kurul'da

İktidar ve muhalefet arasında kavgalara neden olan tartışmalı 4+4+4'le ilgili Meclis Başkanı Çiçek ilk adımı attı.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 teklifini TBMM Genel Kurulu'na gönderdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendirerek, 12 yıla çıkaran yasa teklifini meclis genel kuruluna gönderdi. İçtüzük çerçevesinde herkes her şeyin genel kurulda konuşulabileceğini belirten Çiçek, "Komisyon raporunda içtüzüğe herhangi bir aykırılık yok. Benim meclis başkanı olarak görevim, yasa tasarısını meclis genel kuruluna göndermek" dedi.

CHP'DEN SIRADIŞI EYLEM KARARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Salı günü yapacakları grup toplantısını tartışılan '4+4+4 tasarısı'nı protesto etmek için Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapacaklarını söyledi.

İstanbul Hilton Otel'de başlayan 'Sosyalist Enternasyonel' toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gürsel Tekin, Salı günü yapılacak grup toplantısını Tandoğan Meydanı'nda halkla beraber yapacaklarını söyledi. Tekin, "Tartışılan 4+4+4 tasarısı nedeniyle ilk kez bir siyasi parti grup toplantısını Tandoğan Meydanı'nda milletle yapacak." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kendi milletvekillerine, "Yurt dışına gidiyorum, bu konuyu halledin." dediğini öne süren Tekin, "Bu durumu kamuoyunun takdirine sunmak istiyoruz. Meclis'te her türlü demokratik mücadeleyi vereceğiz. Ama görünen o ki; Meclis Başkanı da irade koyamadı. Burada yapılacak bir tek eylem var; onu da millete götürmektir. Salı günü eğitimle ilgili kaygı duyan vatandaşlarımızı Tandoğan Meydanı'na bekliyoruz." ifadelerini kullandı.