BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Azerbaycan'da çatışma Erdoğan'dan flaş telefon

AZERBAYCAN-Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışmada 12 Azeri askerin şehit olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i aradı.

Abone ol

Ermenistan güçleri, Azerbaycan sınırındaki sivil yerleşim yerlerine ateş açtı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine 82 ve 120 milimetrelik havan topları, top ve büyük çaplı silahlarla ateş açtığı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİYEV'İ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Washington'da bu sabah Aliyev'i telefonla arayarak, Ermenistan ile sınır hattında çıkan çatışmalarda Azerbaycan askerinin şehit düşmeleriyle ilgili olarak taziye dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatlarını kaybeden Azeri askerlerine şahsı ve Türk halkı adına Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediği kaydedildi.

ERDOĞAN ABD'DE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalara ilişkin ABD'de konuştu, çatışmalardan Minsk Üçlüsü'nü sorumlu tuttu.

Erdoğan, "Yıllar yılı işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesindeki bu mücadele ne yazık ki bu işi Minsk Üçlüsü'nün hafife alması sebebiyle, bu tabloyla bizi karşı karşıya bıraktı. Eğer Minsk Üçlüsü burada adil bir şekilde, kararlı bir şekilde yürüyüp, netice alacağı adımları atmış olsaydı, bugünlere gelmemiş olurduk. Ama maalesef burada Minsk Üçlüsü'nün zaafları durumu bu noktaya taşımış oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland'deki açılışını yapmak için geldiği Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde, (Amerika Diyanet Merkezi) Azerbaycanlı bir gazetecinin, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalara yönelik değerlendirmesini sorması üzerine, çatışmaların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Biz dualarımızı yaptık, inşallah bu çatışmalarda Azeri kardeşlerimiz en az burada kayıp vermek suretiyle inşallah bu işi başarırlar. Yıllar yılı malum işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesindeki bu mücadele ne yazık ki bu işi Minsk Üçlüsü'nün hafife alması sebebiyle, bu tabloyla bizi karşı karşıya bıraktı. Eğer Minsk Üçlüsü burada adil bir şekilde, kararlı bir şekilde yürüyüp netice alacağı adımları atmış olsaydı, bugünlere gelmemiş olurduk. Ama maalesef burada Minsk Üçlüsü'nün zaafları durumu bu noktaya taşımış oldu. Azeri kardeşlerime Allah'tan yardımlar niyaz ediyorum. Üzülmeyeceğiz, mahsun olmayacağız, inanıyorsak muhakkak üstünüz."

ER YADA GEÇ HAK YERİNİ BULACAK

Türkiye'nin  Azerbaycan'a bu süreçte yapacağı yardımlara ilişkin bir başka soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz elimizden gelen yardımları sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Dün konuşmamda Ermenistan'daki özellikle nükleer silah konusuna ben de değindim. Bu Nükleer silah konusunda dünyanın Ermenistan'ın bu olumsuz niyetleri karşısında hassas olmasını ben de istedim, İlham (Aliyev) kardeşim de konuşmasına bu konuya, bu şekilde o da değinmiş oldu. Er veya geç hak yerini bulacaktır" yanıtını verdi.