BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle 12-13 Kasım 2013 tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir zi...

Abone ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle 12-13 Kasım 2013 tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in, Cumhurbaşkanı Gül’ün davetine icabetle 12-13 Kasım tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacağı bildirildi. Açıklamada, ziyaret vesilesiyle, Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in eşbaşkanlıklarında Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) III. Toplantısı’nın da gerçekleştirileceği kaydedildi. Aliyev’in Azerbaycan’da 9 Ekim’de yapılan seçimler neticesinde yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından yurtdışına yapacağı bu ilk resmi ziyarette, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’la resmi görüşmelerde bulunacağı vurgulanan açıklamada, “Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanına Devlet Nişanı tevcih edilecektir. Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek olan görüşmeler ve YDSK III. Toplantısı, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak gündeminde yer alan konuların ele alınmasına imkan sağlayacak, bu vesileyle, muhtelif alanlarda ikili anlaşma ve protokoller imzalanacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler konusunda istişare ve değerlendirmelerde bulunulacaktır” denildi.
(İHA)